جمعه 10 فروردين 1403
ASR BAZAFARINI
نسخه آزمایشی
حاشیه نشین ها با آسیب های اجتماعی درگیر هستند

۱۲:۵۱ | ۱۳۹۷/۰۹/۰۵

حاشیه نشین ها با آسیب های اجتماعی درگیر هستند

عصر بازآفرینی: سیده فاطمه ذوالقدر، نماینده مردم در مجلس دهم با بیان اینکه حاشیه نشینی ارتباط مستقیمی با افزایش جمعیت،گسترش شهرها و مهاجرت از روستاها و مناطق محروم به شهرهای بزرگ دارد، گفت: اقدامات جزیره‌ای دردی را از حاشیه نشین‌ها درمان نمی‌کند.

به گزارش پایگاه خبری عصر بازآفرینی، سیده فاطمه ذوالقدر درباره وضعیت حاشیه نشینی در کلان شهر تهران، گفت: حاشیه نشینی ارتباط مستقیمی با افزایش جمعیت،گسترش شهرها و مهاجرت از روستاها و مناطق محروم به شهرهای بزرگ دارد.

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: حاشیه نشینی پدیده ای است که فشار اقتصادی و فقر آن را تشدید کرده است و این در حالی است که موضوع حاشیه نشینی است که دارای ابعاد گسترده ای است.

حاشیه نشین ها با آسیب های اجتماعی درگیر هستند وی ادامه داد: حاشیه نشین ها با آسیب های اجتماعی، اقتصادی، بهداشت و سلامت درگیر هستند بنابراین می بایست برای ساماندهی وضعیت حاشیه نشین طرحی جامع تدوین گردد.
ذوالقدر با بیان اینکه کلیدی ترین اقدام برای ساماندهی حاشیه نشین ها توانمندسازی است تصریح کرد: باید در نظر داشت که حاشیه نشین ها یا بیکارند، یا در اشتغال غیررسمی فعال هستند و متأسفانه گروهی از آنها فعالیت های غیرقانونی نظیر خرید و فروش مواد مخدر انجام می دهند.
برنامه ای گسترده ای برای مبارزه با حاشینه نشینی عملیاتی شده است وی ادامه داد: تاکنون برنامه های گسترده ای برای مبارزه با حاشیه نشینی انجام شده است و اقدامات برای رسیدگی به وضعیت معیشت آنها صورت گرفته و یا رفتارهای قهرآمیز و کوچ اجباری آنها را شاهد بودیم اما نکته قابل تأمل این است که این اقدامات جزیره ای و مقطعی نمی تواند دردی را از حاشیه نشین ها درمان کند.
ذوالقدر افزود: باید ابتدا پذیرفت که حاشیه نشینی یک ساختار اجتماعی هرچند معیوب در حاشیه کلان شهرهاست واز همین روو پدیده ای که در صورت عدم بررسی و ساماندهی متناسب با نیاز می تواند متن شهرها را به شدت از خود متأثر کند و در درون خود نیز گسترش نامطلوبی را پدید آورد.
شناسایی وضعیت موجود در حاشیه نشینی نیازمند غربالگری است وی ادامه داد:شناسایی وضعیت موجود در حاشیه نشینی و غربال گری در این مناطق گام نخستی است که باید پیش از اجرای یک طرح یا برنامه صورت گیرد تا متناسب با اطلاعات و شناختی که هر منطقه حاشیه نشینی داراست طرحی تنظیم گردد.
نماینده مردم تهران در مجلس افزود: در این خصوص طرح توانمندسازی حاشیه نشین ها، افزایش سطح سواد و تحصیلات، کنترل بیماری ها و توجه به سلامت و درمان این قشر اقداماتی است که در یک تعامل سازنده میان دستگاه های اجرایی ذیربط می تواند مفید فایده قرار گیرد.
وی تصریح کرد: حاشینه نشینان این قشر آسیب دیده را می بایست به طور جد مورد حمایت قرار داد تا با توانمندی آنها در یک بازه زمانی یک تا 5 ساله آنها را از بخش آسیب دیده و ضعیف به بخشی که موثر بر اقتصاد و اجتماع به صورت سازنده تبدیل نمود.
نایب رییس کمیسیون فرهنگی مجلس با بیان اینکه حاشیه نشینی ارتباط مستقیمی با افزایش جمعیت،گسترش شهرها و مهاجرت از روستاها و مناطق محروم به شهرهای بزرگ دارد یادآورشد: اقدامات جزیره‌ای دردی را از حاشیه نشین‌ها درمان نمی‌کند.

برچسب ها:

حاشیه نشین ،مجلس 
نام
نظر شما