جمعه 28 ارديبهشت 1403
ASR BAZAFARINI
نسخه آزمایشی
وجود ۱۴ میلیون نفر حاشیه نشین در کشور

۱۵:۰۷ | ۱۳۹۷/۰۹/۱۸

وجود ۱۴ میلیون نفر حاشیه نشین در کشور

عصر بازآفرینی: گراوند گفت: با توجه به مهاجرت ها در کشور ۱۴ میلیون نفر حاشیه نشین داریم که ۳ و نیم میلیون خانوار را شامل می شود.

به گزارش پایگاه خبری عصر بازآفرینی به نقل از شبستان، «اردشیر دراوند» در کارگروه فرهنگی و اجتماعی استان که امروز (یکشنبه ۱۸ آذر) در سالن جلسات استانداری قزوین برگزار شد، بیان کرد: اتفاقی که در کشور طی سال های گذشته رخ داده و آن را از مسیر عادی خارج کرده و همه پیگیر حل این مسائل هستند، مهاجرت است.

پژوهشگر اجتماعی ادامه داد: کشور ما مختصات جغرافیایی دارد که فرصت محدودی به ما داده است، یکی از این محدودیت ها کم آبی است؛ کشور ما دچار عدم تعادل ساختاری شده است به طوری که توزیع نامتناسب منابع را داریم و توزیع نامتناسب فرصت ها هم به آن اضافه شده است و اگر سه بخش خدمات، کشاورزی و صنعت را بنگریم، این توزیع نامتناسب را مشاهده می کنیم.

وی با اشاره به اهمیت حوزه گردشگری در اقتصاد اعلام کرد: در حوزه گردشگری انتظار می رود قزوین نقش مطلوبی را در این حوزه ایفا کند، ولی سهم قزوین در حوزه اقامتگاه ها پایین است و ظرفیت های استان قزوین این امکان را می دهد، اقامتگاه بیشتری داشته باشد.

گراوند تأکید کرد: قزوین در آینده نباید استان کشاورزی باشد، بلکه باید استان گردشگری باشد زیرا سطح آب های زیرزمینی آن به شدت در حال کاهش است و باید فکری به حال آب قزوین کنیم.

پژوهشگر اجتماعی با اشاره به آمار بالای جوانان تحصیلکرده در کشور تأکید کرد: ما راهی نداریم جز اینکه برای دختران و پسران تحصیلکرده، اشتغال ایجاد کنیم، کارهای روی زمین مانده بسیاری در کشور داریم که می توان از این طریق اشتغال ایجاد کرد و باید توجه داشت که بالا رفتن بیکاری موجب می شود تا شاهد مهاجرت باشیم.

وی با تأکید بر لزوم ایجاد امنیت برای حضور سرمایه گذاران در بخش های مختلف گفت: زمانی که امنیت برای سرمایه گذار تأمین نکنیم، سرمایه گذار پول خود را زمین نمی گذارد و در نتیجه صنعت هم توسعه نمی یابد.

گراوند توضیح داد: قزوین در حوزه آسیب های اجتماعی در سطوح میانی بوده و استانی مهاجرپذیر است و با توجه به مهاجرت ها در کشور ۱۴ میلیون نفر حاشیه نشین داریم که ۳ و نیم میلیون خانوار را شامل می شود.

وی تأکید کرد: با توجه به این مهاجرت ها، اگر سرمایه گذاری صنعتی عظیم در استان صورت گیرد، مهاجرت به استان افزایش می یابد بنابراین به سرمایه گذاری در حوزه صنایع بوم آور و صنایع دستی روی آورید.

پژوهشگر اجتماعی به عدم تناسب نسبت های جنسی و افزایش تجرد در جامعه اشاره کرد و ادامه داد: عدم تناسب نسبت جنسی، تجرد قطعی مردان و زنان را به دنبال دارد و این امر در مناطق مرکزی کشور بیشتر دیده می شود.

وی اضافه کرد: اقتصاد کشور قطبی شده و این امر مناطق محروم را ایجاد کرده است و در نتیجه مردم مجبور به مهاجرت شدند و این امر حاشیه نشینی را به دنبال داشته است؛ مشکل این است که آمایش سرزمین، مدیریت اجرایی مشارکت جو و مداخله گر، نظام پایش و نظارت به منظور نتیجه کار و نظام متمرکز آمار و اطلاعات نداریم.

«مریم بیدخام» مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری قزوین هم در این نشست اظهار کرد: دسترسی به اطلاعات دقیق و قابل اعتماد در تصمیم گیری مدیران نقش حیاتی دارد و هرچه اطلاعات جامع تر و به موقع تر باشد، تصمیمات بهتری را می توان اخذ کرد.

برچسب ها:

حاشیه نشین ،قزوین ،مهاجرت 
نام
نظر شما