جمعه 28 ارديبهشت 1403
ASR BAZAFARINI
نسخه آزمایشی
گردهمایی مدیران راه و شهرسازی با مدیران شرکت بازآفرینی شهری

۱۶:۵۹ | ۱۳۹۷/۰۹/۱۹

/گزارش خبری/

گردهمایی مدیران راه و شهرسازی با مدیران شرکت بازآفرینی شهری

عصر بازآفرینی: گردهمایی سراسری مدیران کل راه و شهرسازی و معاونان بازآفرینی شهری استان ها و شرکت بازآفرینی شهری ایران با حضور مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران، معاون عمران و بهسازی شهری و اعضای هیات مدیره در شرکت بازآفرینی شهری ایران برگزار شد.

به گزارش پایگاه خبری عصر بازآفرینی، هوشنگ عشایری، معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران در این نشست با اشاره به اینکه برنامه بازآفرینی شهری مورد توجه و حمایت جدی رییس جمهور است، اظهارکرد: در نشستی که امروز با رییس جمهور برگزار شد، رییس جمهور از برنامه ملی بازآفرینی شهری پایدار استقبال و حمایت همه جانبه خود از این برنامه را اعلام کرد.

وی با تاکید بر نقش کلیدی استان ها در برنامه بازآفرینی شهری، گفت: این اختیار به ادارات کل راه و شهرسازی داده شده تا سیاست گذاری پایین به بالا در این برنامه را مدنظر قرار دهند.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری با اشاره به اینکه تکیه گاه برنامه بازآفرینی شهری رویکرد محله محوری و نگاه پایین به بالا است، بیان کرد: ابزاری های این سیاست گذاری در این برنامه ملی گنجانده شده است.  

عشایری تاکید کرد: دولت با جمع بندی ای که از جامعه و سرمایه اجتماعی خود به دست آورده، نسبت به کوتاهی هایی که به مردم در حوزه مسکن شده آگاه است و در حال حاضر ابزارهای مالی و حقوقی برای برنامه بازآفرینی را آماده کرده است.  

وی با بیان اینکه در برنامه ملی بازآفرینی باید توجه بیشتری به بهسازی، نوسازی و مقاوم سازی مسکن شود، افزود: البته این موضوع به معنای تبدیل برنامه بازآفرینی به برنامه بهسازی، نوسازی  و مقام سازی نیست بلکه به معنای ورود جدی تر به این حوزه است.  

عشایری با بیان اینکه در برنامه بازآفرینی شهری سهم شهرداری ها برای توسعه خدمات رو بنایی، توسعه خدمات زیربنایی و برنامه مسکن، 29 درصد است، گفت: همچنین سهم دستگاه های دولتی 31 درصد است که از این میزان 51 درصد بر عهده ادارت راه و شهرسازی و 49 درصد بر عهده دیگر دستگاه هاست.

وی با اشاره به اینکه آورده بخش خصوصی در برنامه بازآفرینی شهری در حوزه مسکن 40 درصد است، افزود: از 50 درصدی که ادارات راه و شهرسازی برای برنامه اختصاص می دهند، حدود 70 تا 80 درصد در حوزه تسهیلات مسکن به بانک برای ارائه به سازندگان و حدود 30 تا 40 درصد نیز برای خدمات روبنایی، زیربنایی و توان افزایی اقتصادی و اجتماعی داده می شود.

معاون وزیر راه و شهرسازی اظهارکرد: شهرداران نباید این استنباط را داشته باشند که آورده دولت 50 درصد و شهرداری ها 50 درصد است چرا که به این ترتیب آورده بخش خصوصی حذف می شود که نباید این اتفاق بیافتد.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران افزود: در برنامه اقدام مشترک ادارات کل راه و شهرسازی باید دستگاه هایی را که تمایل به انجام پروژه در محلات هدف دارند، مورد حمایت قرار دهند.

عشایری با تاکید بر اینکه پیش زمینه مصوبه برنامه اقدام مشترک، مصوبه شورای برنامه ریزی استان است، بیان کرد: استانداران باید منابع را در شورای برنامه ریزی استان و ستاد بازآفرینی استان به تصویب برسانند یا از دستگاه ملی خود برای اقدام در استان ابلاغ بگیرد در غیر این صورت امکان تخصیص منابع وجود ندارد.

عشایری با بیان اینکه از ابتدای اجرای برنامه بازآفرینی تاکنون مالکین 68 هزار واحد مسکونی برای دریافت پروانه ساخت مسکن اقدام کرده اند که منتظر دریافت وام هستند، ادامه داد: 30 هزار مورد از پروانه های ساخت درخواست شده خود مالکی و مابقی مربوط به پروژه های پیمانکاری، اراضی دولتی و شهرداری و مشارکتی است.

وی افزود: در حال حاضر نگرانی برای جذب منابع وجود ندارد و ما حتی نگران تقاضای بیش از سهمیه بندی هم هستیم.

عشایری در خصوص یارانه تسهیلات سنوات قبل اظهار کرد: دولت حدود 256 میلیارد تومان به افرادی که از 1 مهر 97 تا 30 شهریور 98 اقدام به دریافت این وام ها کرده اند بدهکار است که در حال حاضر سازمان برنامه و بودجه با پرداخت 21 میلیارد تومان از این مبلغ موافقت کرده و ما در حال رایزنی برای دریافت مبلغ بیشتری هستیم.

نام
نظر شما