چهارشنبه 26 ارديبهشت 1403
ASR BAZAFARINI
نسخه آزمایشی
بررسی مسائل قم در جلسه آینده شورای عالی معماری و شهرسازی

۱۶:۱۵ | ۱۳۹۷/۰۹/۲۱

معاون وزیر راه و شهرسازی خبر داد:

بررسی مسائل قم در جلسه آینده شورای عالی معماری و شهرسازی

عصر بازآفرینی: معاون معماری و شهرسازی وزیر راه و شهرسازی گفت: دوشنبه هفته آینده در شورای عالی معماری و شهرسازی کشور موضوعات مربوط به شهر مقدس قم مطرح می‌شود.

به گزارش پایگاه خبری عصر بازآفرینی به نقل از مهر، محمد سعید ایزدی ظهر چهارشنبه در هشتمین کنفرانس بین المللی توسعه پایدار، عمران و بازآفرینی شهری که در مرکز همایش‌های شهرداری قم برگزار شد، اظهار داشت: اینکه ما به شهرها چگونه نگاه کنیم سوالی است که در صورت پاسخ صحیح به آن می‌توانیم در نظام برنامه ریزی و سیاست‌های شهرسازی شاهد اتفاقات خوبی باشیم.

وی عنوان کرد: اگر شهر را نمود فعالیت‌های فرهنگی اجتماعی و اقتصادی بدانیم نگاه ما به شهرها تغییر می‌کند.

معاون معماری و شهرسازی وزیر راه و شهرسازی گفت: در گذشته شهرها در مواجهه با بسیاری از مسائل و چالش‌ها، تاب آور بودند و در برخورد با نابسامانی‌ها به زودی به شرایط اول باز می‌گشتند که این شرایط تا قبل از سال ۱۳۰۰ اینگونه بوده است.

وی ادامه داد: شهر یک سازمان اجتماعی است و ابتدا باید نگرش و رویکرد ما به شهر عوض شود و مأموریت‌های شهر مورد بازخوانی قرار گیرد.

ایزدی تصریح کرد: تغییرات و تحولات ناشی از شهرنشینی بسیار سریع است و به همین دلیل مشکلات و نارسایی‌هایی ایجاد شده است.

شاخص‌های زندگی در محیط شهری دچار مخاطره شده است

وی افزود: شاخص‌های زندگی در محیط شهری دچار مخاطره شده و نظام برنامه‌ریزی شهری به سمت کمی رفتن پیش رفته و نگاه از بالا به پایین بوده است و بر اساس اسناد کالبد محور و غیرقابل انعطاف، برنامه‌ریزی ها صورت گرفته است.

معاون معماری و شهرسازی وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه سه نسل از طرح‌های جامع شهری را پشت سر گذاشته‌ایم، افزود: در هر دوره‌ای، شهرها بر اساس این نظام‌های برنامه ریزی به نحوی هدایت شدند و مسائل خود را در قالب این طرح‌ها دنبال کردند و ما امروز نسل جدیدی از نظام طرح ریزی و برنامه‌ریزی شهری را لازم داریم.

وی تصریح کرد: تغییر در رویکرد و همچنین اصلاح مکانیسم‌های اجرایی باید مد نظر باشد و نسل جدید طرح‌های توسعه‌ای باید به مرحله اجرا درآید که در این راستا پنج شهر به عنوان پایلوت در کشور انتخاب شدند.

ایزدی در خصوص بازآفرینی شهری نیز بیان داشت: ما در این موضوع نیازمند وفاق هستیم و نمی‌توانیم پشت درهای بسته در تهران برای یک شهر تصمیم بگیریم که در این زمینه باید نهادی جدید برای سیاستگذاری و تصمیم سازی با مشارکت دستگاه‌های شهری و استانی و حاکمیتی تشکیل شود.

باید سیاست‌ها با نیازهای شهرها مطابقت داشته باشد

وی با بیان اینکه در این عرصه نمی‌توان بدون داشتن استراتژی به موفقیت دست یافت، ادامه داد: باید سیاست‌ها با نیازهای شهرها مطابقت داشته باشد که البته در این زمینه نتوانستیم تطابق خوبی را ایجاد کنیم.

معاون معماری و شهرسازی وزیر راه و شهرسازی دامه داد: امروز به همان اندازه که بافت فرسوده داشته‌ایم بافت جدید شهری در قم ایجاد شده است که این امر نشان از عدم شناخت نیازهای شهری بوده است.

وی عنوان کرد: باید نهاد مشترکی بین دستگاه‌های شهری و استانی تشکیل شود که فصل مشترک بین همه ذینفعان توسعه شهری، اتخاذ سیاست‌ها بر اساس نیازمندی‌های شهر است و این کار هم اکنون در شهرهای کرج و اصفهان شروع شده و امیدواریم که به زودی در قم نیز این نهاد تشکیل شود.

ایزدی عنوان کرد: مدیریت شهری در عرصه بازآفرینی باید متمرکز بر مرکز شهر باشد و دولت نیز باید حمایت گرو تسهیل کننده این عرصه باشد و از ابزارهای مالی و حمایتی استفاده کند.

وی با بیان اینکه مردم نقش محوری در بازآفرینی شهری بر عهده دارند، افزود: باید از طریق سیاست‌های توانمندسازی بازآفرینی شهری را عملیاتی کنیم و بدون در اختیار قرار دادن امکانات نمی‌توان انتظار داشت که مردم با این طرح ها همراهی داشته باشند.

معاون معماری و شهرسازی وزیر راه و شهرسازی عنوان کرد: دولت باید مجموعه‌ای از خدمات برای ساکنان محلات ایجاد کند تا آنها برای ماندن در محله انگیزه‌های لازم داشته باشند.

وی ابراز داشت: دوشنبه هفته آینده در شورای عالی معماری و شهرسازی کشور موضوعات مربوط به شهر مقدس قم مطرح می‌شود که امیدواریم پیشنهادهای خوبی از شهر قم در زمینه‌های مختلف داشته باشیم.

برچسب ها:

قم ،شهرسازی ،معماری 
نام
نظر شما