جمعه 28 ارديبهشت 1403
ASR BAZAFARINI
نسخه آزمایشی
ساخت‌وساز در بافت فرسوده متری 300 هزار تومان ارزان‌تر است

۱۵:۰۱ | ۱۳۹۷/۱۰/۲۴

معاون وزیر راه و شهرسازی:

ساخت‌وساز در بافت فرسوده متری 300 هزار تومان ارزان‌تر است

عصر بازآفرینی: مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران بابیان اینکه برنامه بازآفرینی شهری برنامه ملی، با رویکرد ارتقاء زیست پذیری شهرهاست گفت: با این روش به دنبال ارتقای کیفیت زندگی مردم و ساکنان محلات هستیم.

به گزارش پایگاه خبری عصر بازآفرینی، هوشنگ عشایری گفت: برای این کار دو نوع فعالیت را در پیش‌گرفته‌ایم؛ یکی اینکه وظایف دولت و شهرداری­ ها به‌عنوان متولیان امر مدیریتی، در توسعه خدمات روبنایی و زیربنایی نقش بازی کنند و در قالب برنامه اقدام مشترک در محلات هدف بازآفرینی شهری نسبت به ارتقاء سطح سرویس خدمات روبنایی و زیربنایی برای ارتقاء زیست پذیری شهر کار کنند.

وی گفت: بخش دوم موضوع، به برنامه مسکن بازمی‌گردد که دولت مستقیم برای تسهیلگری این موضوع واردشده و بخش خصوصی نیز نقش کلیدی این کار را بازی می­کند؛ یعنی توسعه گران به‌عنوان محور اصلی مجری برنامه مسکن بازآفرینی شهری، توسط دولت، تسهیلات و تصمیمات بگیرند.

عشایری گفت: بر اساس این تصمیمات در شرایط کنونی برای هر یک مترمربع ساختمانی که قرار است در بافت­های هدف بازآفرینی شهری ساخته شود، متری حدود 300 هزار تومان کمتر از سایر نقاط شهری پیش‌بینی‌شده تا ساخته شود که این مسئله شرایط خوبی را ایجاد کرده است و انگیزه­ای برای ورود توسعه گران ایجاد کنند.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران گفت: بخش دیگر آن نیز بخش­های اجتماعی است که رکن تسهیلگر را انجام می­دهند که مشارکت مردم را برای نیازهای محله جذب کنند؛ بنابراین این سه رفتار در کنار هم به‌عنوان برنامه اقدام مشترک بازآفرینی شهری می­تواند شرایط خوبی را ایجاد کند. این‌ها باید با مشارکت هم و همگرا باهم عمل کنند.

وی بابیان اینکه اصل اول برنامه بازآفرینی شهری در حوزه معماری و منظر بازمی‌گردد. گفت: در این زمینه در آیین­نامه اجرای مصوب حتماً باید معماری، زمینه گرا باشد.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران گفت: یعنی هر طرحی که به‌عنوان طرح بازآفرینی شهری برای محلات تعریف می­شود حتما باید زمینه گرا و معماری آن منطبق بر معماری ساختار شهر و محله باشد. حتی اگر دو محله در کنار هم باشند معماری و ساختار آن‌ها بسته به سازمان اجتماعی که فرهنگ اختصاصی خود را دارد، می­تواند متفاوت باشد.

عشایری گفت: بنابراین الزام داریم کسانی که طراحی شهری را برای بافت­های هدف بازآفرینی شهری در قالب­های مختلفی چون پروژه نقطه­ای، طرح موضعی و طرح کلان برای محله تعریف کنند، باید مصالح بومی، زمینه گرا و منطبق بر معماری و ساختار بومی محله باشد تا جریان ناهمگون منظری در آنجا ایجاد نشود و مردم نسبت به هویت اصلی محله فاصله نگیرند.

وی گفت: کمیته نما کلیدی­ترین نقش را بازی می­کند و امیدوارم با نقش اساسی که دارد، بتواند شرایطی را ایجاد کند و تصمیمات خوبی را بگیرد.

عشایری در گفت: به نظر من فضای نمایشگاهی که میتواند ظرفیتی برای ارتباط دهی این‌ها ایجاد کند، نقش کلیدی را بازی میکند که امیدوارم نمایشگاه بازآفرینی به‌عنوان نخستین نمایشگاه بینالمللی در این حوزه، بتواند این شرایط را ایجاد کند.

نام
نظر شما