تالابهای هرمزگان قابلیت جهانی شدن را دارند
به گزارش پایگاه خبری عصر بازآفرینی به نقل از ایسنا، مدیرکل حفاظت محیط زیست استان هرمزگان گفت: تعداد تالابهای به ثبت رسیده کشورمان، ۳۵ تالاب اعلام شده است.
حبیب مسیحی تازیانی در نشست خبری روز جهانی تالابها عنوان کرد: تاریخ ۱۳ بهمن یا دو فوریه روز جهانی تالاب در سراسر جهان نامگذاری شده است.
وی با بیان اینکه استان هرمزگان با توجه به وسعتی که دارد از ۳۵ تالاب، دارای ۴ تالاب ثبتشده و یک تالاب در حال ثبت است، افزود: این ۵ تالاب استان حدود ۱۴ درصد(۲۰۹ هزار هکتار) مساحت کل تالابها را دربر میگیرد.
مسیحی تازیانی با اشاره به اینکه با کمک سازمانهای آن جی او( سازمانهای مردمنهاد) ساماندهی ورود گردشگران را انجام خواهیم داد، عنوان کرد: توسعه گردشگری و در راستای آن شناساندن تالابهای استان هرچه بهتر و بیشتر تلاش خواهیم کرد.
وی با بیان اینکه بزرگترین تالاب استان" تالاب خورخوران" نام دارد، اظهار کرد: جزیره شیدور با مساحت ۸۷۰ هکتار کوچکترین تالاب و دارای آبسنگ مرجانی و تنوع و محل مناسبی برای لانه سازی و تخمگذاری برای پرستوهای دریایی در اواخر بهار است.
مدیر کل حفاظت محیط زیست استان هرمزگان ادامه داد: تالاب شور و شیرین میناب نیز دومین تالاب استان است که دارای ۴۵ هزارهکتار بوده و قابلیت خوبی را در منطقه دارا است. طرح جامع مدیریتی تالاب ها در حال اجرا و این طرح در تالاب شور و شیرین میناب اجرا شده است. هدف از این طرح مدیریتی استفاده از پتانسیل جنگلهای حرا و حفظ و نگهداری آن توسط افراد محلی عنوان شده است.
وی افزود: همچنین دلتای رود حرا _ گز( خور آذینی) تالاب دیگر استان که در شرق استان قرار دارد و محل مناسبی برای زمستان گذرانی پرندگان است؛ همچنین توده های گیاهی حرا و چندل در تالاب ویژگی منحصر به فرد و بسیار زیبایی در شرق استان شکل داده است.
مسیحی تازیانی با اشاره به این که تالاب گابریک و جاسک شرقی و غربی نیز در حال ثبت در کنوانسیون رامسر است، بیان کرد: وجود اکوسیستم مانگرو یکی از مهمترین ویژگی های این تالاب بوده و این منطقه از مهمترین زیستگاههای زمستان گذرانی پرندگان محسوب می شود، از مزیت های تالاب های بین المللی هرمزگان، واقع شدن درمسیر عبور آب های سیلابی به سمت دریا و واقع شدن در کنار دریاست که جنگل های حرا ومانگرو را در خود جای داده است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان هرمزگان تصریح کرد: تدوین برنامه های مدیریت زیست تالاب در سال ۹۳ برای تالاب شور و شیرین میناب انجام شد. تدوین این برنامه برای تالاب خور خوران در حال بررسی بوده و در همین راستا برنامه مذکور برای تالاب گز و حرا نیز اجرا خواهد شد.
وی ادامه داد: امسال برای اولین بار قرار است روز جهانی تالاب ها در هرمزگان برگزار شود. این مراسم در سالهای گذشته در سایر استان های تالابی برگزارشده است. برای این روز برنامه ریزی هایی صوررت گرفته است، با توجه به این که بندر خمیر پتانسیل خوبی دارد و نیز مصمم بودن مسئولین برای اجرای روز جهانی تالاب در این شهر سبب شد این گزینه به یک انتخاب قطعی تبدیل شود.
مسیحی تازیانی در پایان گفت: متاسفانه صنایع غرب بندرعباس آن چنان که باید مسائل زیست محیطی را رعایت نمی کنند و این موضوع می تواند آثار تخریبی قابل توجهی را در تالاب خور خوران داشته باشد ، همچنین از دیگر عوامل تخریبی، میتوان به شناور ها نیز اشاره کرد، لذا پایش مستمر در این زمینه در دستور کار محیط زیست قرار گرفته است.
در ادامه فرماندار شهرستان خمیر نیز ضمن تشکر به دلیل حضور خبرنگاران و همچنین مهم شمردن وظیفه خبرنگاران در امر انتشار اخبار و اطلاعیه ها عنوان کرد: خداراشاکریم که این شهرستان دارای نعمت خدادای تالاب شده است واز این طریق می تواند به مراکز بین المللی راه یابیم. محیط زیست از پرندگان مهاجری که از سیبری وارد جنگل های حرا می شوند نگهداری و به عبارت بهتر محافظت می کند.
میرهاشم خواستار با بیان این که برنامه هایی برای برگزاری روز جهانی تالاب برنامه ریزی شده است به بهترین نحو انجام خواهد شد، تصریح کرد: این مراسم طی ۴ روز برگزار خواهد شد و در روز پایانی میزبان مسئولان استانی، کشوری و خارجی خواهیم بود.
وی با اشاره به این که این جشنواره از ۱۳ بهمن شروع می شود، بیان کرد: جابه جایی، اسکان، امکانات تفریحی برای مهمانان فراهم خواهد شد تا مسافران سفر خود را به خوبی پشت سر بگذارند.
خواستار با بیان این که این مراسم مصادف با پیروزی انقلاب اسلامی است، ادامه داد: همه ما دلسوزان انقلاب هستیم و نهایت تلاشمان را برای سربلندی ایران خواهیم کرد.
وی در پایان گفت: اصحاب رسانه خط مقدم جامعه است و شلیک آخر توسط آن ها زده می شود. قرار است به مناسبت چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی مراسم روز جهانی تالاب را به زیبایی هرچه بیشتر برگزار کنیم.
همچنین شهردار بندر خمیر نیز با بیان این که شهرستان خمیر دارای طولانی ترین ساحل دریایی تالابی است، افزود: تنها شهر هایی که در استان هرمزگان در حاشیه تالاب قرار دارند، قشم و خمیر هستند، به همین علت تعاملات و ارتباط خوبی میان این جزیره و شهرستان وجود دارد.
جواد محمودی با اشاره به این که در سال های اخیر عنوان شهر تالابی به رسمیت شناخته شده است، اظهار کرد: نشست جهانی تالاب ها( کنوانسیون رامسر) در دوبی برگزار و گواهینامه هایی با اعتبار ۶ ساله به شهرهای تالابی ارائه شد.
وی تصریح کرد: ثبت و ادامه روند فعالیت ها در شهرهای تالابی فعالیتی مردمی است. طبق گفته معاون دفتر زیستگاه ها و امور مناطق سازمان حفاظت محیط زیست بندر خمیر قابلیت تبدیل شدن به اولین شهر تالابی ایران را دارد.
شهردار خمیر در پایان گفت: در راستای برگزاری مراسم روز جهانی تالاب ها، رخداد های جانبی را نیز از ۱۰ بهمن شروع خواهیم کرد و در آن به نمایش فرهنگ و اداب حفاظت از تالاب ها خواهیم پرداخت و هر روز را به یک عنوان نام گذاری کرده ایم.
- آقای بانک مرکزی؛ مشکل ناترازی بانکها با مدیران فعلی حل نخواهد شد!
- افزایش تولید و عرضه ایران خودرو در کنترل بازار موثر است
- حمایت بازار سرمایه از شایسته سالارها
- چگونه نشان بین المللی بازرگانی پتروشیمی به ورطه نابودی کشیده شد +فیلم
- ردپای صهیونیسم بین الملل در صنعت خرده فروشی مواد غذایی
- خلل در آغاز فعالیت معادن فاریاب توسط کارگران بدون قرارداد!
- صدور مبلمان داخلی صادرات همت است
- قتل فرصت های شغلی و فرار سرمایه در کشور جدی است
- رسانه ستیز و رسانه گریز نباشیم
- آغاز به کار قرارگاه ملی امداد اجتماعی
- آدرس غلط به مال باختگان نیمایی برای حمایت از یک صرافی
- حمله سایبری به پایگاه خبری اقتصاد سالم
- تقدیر مدیرعامل آبفا خوزستان از گروه میهن
- تبدیل دانشگاه تهران به یک آموزشگاه یا موسسه فنی حرفه ای!
- بانکها حاضر نیستند خود را در توسعه ملی مشارکت دهند