ASR BAZAFARINI
نسخه آزمایشی
طرح «کلید به کلید» تنها راهکار احیای بافت فرسوده قم است

۱۲:۱۳ | ۱۳۹۷/۱۱/۲۴

شهردار قم:

طرح «کلید به کلید» تنها راهکار احیای بافت فرسوده قم است

عصر بازآفرینی: شهردار قم با اشاره به پیگیری برای اجرای طرح «کلید به کلید» در بافت فرسوده این شهر گفت: در این طرح به جای پرداخت پول برای خرید املاک واقع در این بافت ، خانه هایی ساخته و آنها با خانه های فرسوده معاوضه می شود.

به گزارش عصر بازآفرینی به نقل از ایرنا، سید مرتضی سقائیان نژاد گفت: احیا و ایجاد رونق در بافت های فرسوده تنها زمانی محقق می شود که مالکان خانه های واقع در طرح های عمرانی امکان خرید خانه با فروش ملک خود به شهرداری را داشته باشند.

وی با بیان اینکه برای ایجاد راه تنفس در بافت فرسوده باید خانه های واقع در طرح های عمرانی خریداری و تخریب شوند ادامه داد: به دلیل اینکه این خانه ها ازنظر سازه، فرسوده بوده و هیچگونه ارزش مادی ندارند، صاحبان آن امکان خرید ملک جدید را با وجه قابل پرداخت ندارند.

شهردار قم ادامه داد: به همین دلیل تنها راه حل موجود برای ایجاد جذابیت برای فروش این خانه ها و احیای بافت فرسوده، فراهم کردن شرایطی برای در اختیار قراردادن ساختمان جدید با ساختمان های فرسوده است.
وی با اشاره به دستور کار قرار گرفتن احیا و بهسازی مناطق فرسوده نوبهار و دروازه ری قم گفت: کار بازآفرینی بافت های فرسوده از منطقه دروازه ری قم شروع شده و با استفاده از ردیف اعتباری سفر رهبر معظم انقلاب به قم، برخی خانه های فرسوده موجود در طرح های عمرانی این مناطق خریداری و تملک شده است.
سقائیان نژاد با بیان اینکه 137 پلاک با مساحت 60 تا 70 مترمربع باید در منطقه دروازه ری تملک شود افزود: در بازآفرینی بافت های فرسوده نیازمند هماهنگی دستگاه های مختلف به منظور تسریع در احیای این بافت ها در قم هستیم.
وی ادامه داد: شهرداری از سال 1396 به دنبال اجرای طرح کلید به کلید در مناطق فرسوده شهری است که اجرای آن نیازمند مشارکت و همکاری نزدیک دستگاه های مختلف و همچنین تخصیص اعتبارات نوسازی مناطق فرسوده هستیم.
یک هزار و 800 هکتار بافت فرسوده در قم وجود دارد و بیش از 697 هزار و 320 نفر از جمعیت شهر قم معادل حدود 70 درصد در بافت های ناکارآمد این شهر از جمله بافت های فرسوده، تاریخی، سکونتگاه های غیررسمی و حاشیه شهر زندگی می کنند.
شورای شهر قم در هفته های گذشته نیز نسبت به افزایش ضریب نرخ گذاری خانه های واقع در بافت فرسوده اقدام کرده بود تا املاک موجود در طرح های عمرانی در این بافت ها با قیمت کارشناسی بالاتری محاسبه تا باعث جذابیت برای صاحبان املاک به منظور مصالحه با شهرداری شود.

نام
نظر شما