ASR BAZAFARINI
نسخه آزمایشی
برنامه مدونی برای اداره شهر رشت وجود ندارد

۱۵:۵۲ | ۱۳۹۷/۰۸/۲۷

برنامه مدونی برای اداره شهر رشت وجود ندارد

عصر بازآفرینی: مدیر دپارتمان مدیریت شهری مرکز پژوهش‌های بسیج دانشجویی گیلان گفت:عدم وجود استراتژی صحیح و برنامه مدون از مشکلات کلان‌شهر رشت است.

به گزارش پایگاه خبری عصر بازآفرینی به نقل از تسنیم ، محمدرسول خشوعی ظهر امروز در نشست خبری تبیین بیانیه مرکز پژوهش‌های بسیج دانشجویی گیلان خطاب به شهردار منتخب کلانشهر رشت اظهار داشت: طی بیانیه‌ای با کمک نخبگان علمی در جهت پیشبرد شهر زیست پذیر 100 مساله شهرداری رشت را در یک افق یک‌ساله تدوین کردیم.

مدیر دپارتمان مدیریت شهری مرکز پژوهش‌های بسیج دانشجویی استان گیلان تصریح کرد: در این بیانیه با دسته‌بندی 12 گانه سعی شده است اولویت‌های اصلی شهر رشت که میراث‌دار مصائب و مسائل زیادی است مطرح شود.

وی با اشاره به اینکه شهر رشت شهری است با فرصت‌های زیاد که می‌توان از ظرفیت جغرافیایی آن بهره فراوان برد خاطرنشان کرد: شهر رشت می‌تواند بستر اتفاقات اقتصادی زیادی شود چرا که مسیر دسترسی خیلی از کشورها از این استان و شهر می‌گذرد.
خشوعی با تاکید بر اینکه شهر رشت مانند بسیاری از شهرهای جهان می‌تواند از منابع آبی در جریان خود به خوبی بهره مند شود و درآمد سرشاری را کسب کند گفت: مناسبات سیاسی سال‌های گذشته و ارتباطات اقتصادی با کشورهای همسایه فرصتی بی‌بدیل به این کلان‌شهر داده است.
مدیر دپارتمان مدیریت شهری مرکز پژوهش‌های بسیج دانشجویی استان گیلان عنوان کرد: توجه به مسائل اقتصادی، فرهنگی و برنامه‌ریزی، توسعه‌نگری و آینده‌نگری از اصلی‌ترین محورهای بیانیه مرکز پژوهش‌های بسیج دانشجویی استان گیلان است.
وی با بیان اینکه با نگاه استراتژیک به مسائل شهری می‌توان آنها را تعدیل کرد افزود: در سال‌های اخیر به هسته مرکزی شهر رشت توجه شده اما آنچه مغفول مانده مقوله سکونتگاه‌های غیررسمی و حاشیه نشینی است که تاثیر زیادی بر مسائل اقتصادی و فرهنگی دارد.
خشوعی با اشاره به اینکه مهاجرت‌های فصلی و دائم به کلان‌شهر رشت می‌تواند یک تهدید محسوب شود گفت: ظرف 5 سال آینده با درصد جمعیتی بالای غیربومی مواجه هستیم که بافت اجتماعی، فرهنگی، هویتی و معماری شهر را دستخوش تغییرات می‌کند. 
مدیر دپارتمان مدیریت شهری مرکز پژوهش‌های سازمان بسیج دانشجویی استان گیلان بیان کرد: مجموعه 30 نفره ما در مرکز پژوهش‌های بسیج دانشجویی تصمیم دارد مدیریت شهری را رصد کند و با کمک رسانه‌ها به اطلاع عموم مردم برساند.
وی با اشاره به اینکه یکی از نقاط ضعف ما در کلان‌شهر رشت عدم وجود استراتژی صحیح و برنامه مدون است گفت: شهری که استراتژی نداشته باشد پویا نیست و حرکت نمی‌کند و اگر از هم اکنون برنامه مدونی تدوین نشود در سال‌های آینده با مشکلات پیچیده‌تری مواجه می‌شویم.
خشوعی با بیان اینکه نگاه سیاسی به حوزه شهرداری سبب شده است که از بسیاری مشکلات غافل شویم افزود: خط‌کشی‌های سیاسی در حوزه شهری و شهرداری همانند سمی برای شهر است چرا که مدیران شهری را وارد کلونی‌هایی می‌کند که مقاصدشان تحقق اهداف آن گروه‌ها است.
مدیر دپارتمان مدیریت شهری مرکز پژوهش‌های بسیج دانشجویی استان گیلان ابراز داشت: تنها برنامه‌ای که در شهرداری نوشته می‌شود برنامه بودجه یک‌ساله است که حداکثر 60  درصد آن هم محقق نمی‌شود و با یک برنامه یک‌ساله نمی‌توان شهر را تغییر داد.
وی با اشاره به اینکه ما در شهر رشت چشم انداز شهری نداریم گفت: یکی از معضلات شهری املاک نسقی هستند که نظارتی روی ساخت و ساز آنها نیست و بدون نظارت نظام مهندسی و معماری در حال ساخت و ساز هستند که این امر نیازمند همکارهای نهادهای بالادستی است.
خشوعی با بیان اینکه اگر بحرانی همچون زلزله و یا آتش سوزی در شهر اتفاق بیفتد آیا شهر رشت توان مقابله با آنها را دارد افزود: رفع مشکلات شهری با کمک نظارت عمومی محقق می‌شود و فوریت‌ها و اولویت‌های شهری در این بیانیه ذکر شده است تا حل مشکلات را با یک برنامه درست شاهد باشیم.
مدیر دپارتمان مدیریت شهری مرکز پژوهش‌های بسیج دانشجویی استان گیلان با بیان اینکه در این مرحله 100 مساله شهر رشت در افق یک‌ساله در حوزه‌های مختلف همچون عمران ،بازآفرینی، زیرساخت شهری و شهرسازی و معماری تدوین شده است گفت: در مراحل بعدی شهرهای دیگر استان گیلان هم مورد مطالعه قرار می‌گیرند.
وی با اشاره به اینکه عدم مشارکت شهروندان رشت در تصمیم‌گیری‌ها و تصمیم‌سازی‌ها از نقاط ضعف حوزه مدیریت شهری است افزود: ضعف عملکرد در کسب اعتبارات ملی و جدب سرمایه‌گذار و عدم وجود ساز و کارهای مناسب جهت مشارکت و حمایت از ایده‌پردازان شهری از دیگر کاستی‌های مورد توجه این کلان‌شهر است.

برچسب ها:

رشت ،گیلان 
نام
نظر شما