ASR BAZAFARINI
نسخه آزمایشی
توسعه بوم‌گردی مهاجرت روستائیان را کاهش می‌دهد

۱۲:۰۷ | ۱۳۹۷/۰۹/۰۵

توسعه بوم‌گردی مهاجرت روستائیان را کاهش می‌دهد

عصر بازآفرینی: ‌مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل گفت: با پیشنهاد استاندار اردبیل 25 سایت و محور جدید گردشگری در اردبیل تعریف شده است.

به گزارش پایگاه خبری عصر بازآفرینی به نقل از ایسنا، نادر فلاحی در خصوص برنامه های توسعه ای میراث فرهنگی اظهار کرد: ما برنامه‌های توسعه گردشگری استان اردبیل را به پیشنهاد استاندار اردبیل از شمال به جنوب تعریف کردیم و با توجه به ظرفیت‌ها و قابلیت‌های استان درصدد تدوین و اجرایی شدن این برنامه‌ها هستیم. 

وی با اشاره به اینکه اجرای طرح‌های گردشگری در استان اردبیل با استراتژی مشخص در حال انجام است، خاطرنشان کرد: حضور 7 ساله استاندار اردبیل در قامت معاونت عمرانی استانداری در سال‌های گذشته زمینه آشنایی آقای بهنامجو را از قابلیت‌های استان فراهم کرده و با تعریف این استراتژی که نشات گرفته از ظرفیت‌های استان است در راستای توسعه گردشگری اردبیل گام برمی‌داریم. 

عضو شورای اداری استان اردبیل با یادآوری اینکه محور توسعه استان بر دو گزینه کشاورزی و گردشگری است، تصریح کرد: در بحث توسعه استان اردبیل حوزه گردشگری با تاکید استاندار اردبیل به عنوان اولویت اول در نظر گرفته شده که با برنامه‌های مدون و نقشه راه تعیین شده در راستای اعتلای سیمای گردشگری استان اقدام می‌شود. 

فلاحی از بازنگری طرح جامع گردشگری استان و بروزرسانی آن خبر داد و گفت: علیرغم اینکه مسیر توسعه گردشگری استان در سال‌های گذشته از شرق به غرب استان تعریف شده و از سمت نمین تا تونل حیران و شهرستان سرعین و مشگین‌شهر را شامل می‌شد، در تعریف جدید ما تمامی شهرستان‌های استان را وارد مدار گردشگری و توسعه توریسم کردیم، به طوری که از اصلاندوز و پارس‌آباد تا منطقه خلخال برنامه‌های تدوین شده توسعه گردشگری را در دست اقدام داریم. 

وی از تعریف 25 سایت و محور گردشگری جدید در اردبیل خبر داد و بیان کرد: ما برای تمام شهرستان‌ها این سایت‌ها را شناسایی کرده و طرح جامع مطالعاتی آنها آغاز شده و در نظر داریم تا در تمامی شهرستان‌ها با توجه به قابلیت‌ها و ظرفیت‌های منحصربفرد هر منطقه زیرساخت‌های مورد نیاز را فراهم کرده و صنعت گردشگری را در استان همه‌گیر کنیم. 

فندقلو ظرفیت انکارناپذیر گردشگری اردبیل

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل در بخش دیگری از سخنان خود با یادآوری ظرفیت‌ها و قابلیت‌های منحصر بفرد شهرستان نمین و جنگل فندقلو اظهار کرد: ما طرح جامع گردشگری فندقلو را با همکاری و همراهی اداره کل منابع طبیعی استان شروع کردیم و در نظر داریم تا با تهیه یک نقشه راه اصولی و قاعده‌مند جنگل بکر و طبیعی فندقلو را به یک مکان مهم گردشگری در استان تبدیل و در راستای معرفی ملی آن گام برداریم. 

فلاحی ادامه داد: بعد از تدوین طرح جامع جنگل فندقلو براساس پیشنهاد مشاور فراخوان جذب سرمایه‌گذار را در راستای ایجاد محیط اقامتی، تفریحی و توریستی از قبیل تله کابین و پیست اسکی منتشر می‌کنیم. 

‌وی همچنین بیان کرد: جاده منتهی به فندقلو را به عنوان زیرساخت اصلی گردشگری این منطقه در دست بازسازی و بهسازی داریم که با توافق میراث فرهنگی با دستگاه‌های دخیل نظیر راه و شهرسازی، بنیاد مسکن و راهداری و حمل و نقل جاده‌ای مسیرهای منتهی به این منطقه گردشگری بهسازی و بازسازی می‌شود. 

مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل از اختصاص اعتبار مناسب برای بهسازی جاده‌های دسترسی مکان‌های گردشگری اردبیل خبر داد و گفت: در سال آینده شاهد تحول عمیق در ایجاد زیرساخت‌ها و مسیرهای گردشگری استان خواهیم بود که جنگل فندقلو نیز از این قاعده مستثنی نیست. 

فلاحی، منطقه فندقلو را یکی از ظرفیت‌های مهم شهرستان نمین اعلام کرد و افزود: در کنار شهرستان نمین بخش عنبران در حوزه صنایع دستی به عنوان مرکز گلیم و جاجیم تعریف شده که در عرصه ملی و بین‌المللی می‌تواند با تولید آثار فاخر صنایع دستی مرکز توجه گردشگران و مسافران از نقاط مختلف کشور باشد. 

 وی معرفی قابلیت‌های نمین و عنبران در حوزه صنایع دستی را مهم ارزیابی کرد و افزود: ما برنامه‌های توسعه گردشگری را در تمام نقاط استان با توجه به برنامه‌های مدون به پیش‌ می‌بریم. 

 توسعه گردشگری سلامت در شهرستان بیله‌سوار

  مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل در بخش دیگری از سخنان خود به قابلیت‌های شهرستان بیله‌سوار با توجه به مرزی بودن منطقه اشاره و تصریح کرد: با توجه به استقرار گمرک در بیله‌سوار و تردد اتباع خارجی در نظر داریم تا گردشگری سلامت و توریسم درمانی را به عنوان یکی از محورهای اصلی توسعه استان اردبیل در این شهرستان تعریف کنیم. 

 فلاحی اضافه کرد: متاسفانه در سال‌های اخیر از این ظرفیت عظیم شهرستن بیله سوار استفاده نشده که در نظر داریم با ایجاد و شناسایی ظرفیت‌های کامل گردشگری این شهرستان نسبت به ارتقای گردشگری سلامت در بیله‌سوار اقدام کرده و نسبت به ایجاد درآمد و ساماندهی گردشگری سلامت به عنوان یکی از چالش‌های اساسی منطقه اهتمام کنیم. 

 وی همچنین وجود قبایل شاهسون در این شهرستان را به عنوان یکی از ظرفیت‌های اصلی گردشگری منطقه اعلام و اظهار کرد: عشایر منطقه بیله‌سوار و پارس‌آباد به عنوان بزرگترین ظرفیت گردشگری منطقه مورد توجه و علاقمندی توریست‌های داخلی و خارجی است که در نظر داریم با استفاده از ظرفیت عشایر و توسعه اکوتوریسم برنامه‌های مدون خود را در راستای معرفی عشایر شاهسون به صورت ملی و بین‌المللی اجرایی و عملیاتی کنیم. 

مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل برگزاری رویدادهایی نظیر کوچ عشایر و جشنواره شتر دوکوهانه در بیله‌سوار و پارس‌آباد را یادآور شد و گفت: ما با تبدیل این دو رویداد به برند صورت ملی و بین‌المللی سعی داریم تا شمال استان را به یک منطقه پررونق گردشگری تبدیل کنیم. 

فلاحی از تعریف استراتژی گردشگری مستقل برای تمامی شهرستان‌های استان خبر داد و بیان کرد: برای توسعه گردشگری در هر بخش ما نیازمند ایجاد زیرساخت‌هایی از قبیل جاده‌های دسترسی، مجموعه‌های اقامتی و آژانس‌های گردشگری و ... هستیم که در کنار تمامی این موارد ما با ورود عالمانه و آگاهانه به بخش آموزش سعی در آگاهسازی مردم و به ویژه قشر دانش‌آموز با نحوه برخورد و مواجهه با گردشگران داریم. 

وی فرهنگسازی نحوه تعامل با گردشگر را یادآور شد و خاطرنشان کرد: اولویت اصلی ما در بحث معرفی قابلیت‌های گردشگری و تاریخی استان آموزش است که به عنوان یکی از اساسی‌ترین برنامه‌های معاونت گردشگری در همه شهرستان‌ها در حال اجراست تا بتوانیم داشته‌ها و پتانسیل‌های خود را در سطح ملی و بین‌المللی معرفی کنیم. 

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل  به برنامه زمان‌بندی میراث فرهنگی استان در سه بخش برنامه‌های کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت اشاره کرد و گفت: در برنامه‌های کوتاه مدت بحث فرهنگسازی و آموزش و معرفی قابلیت‌های گردشگری اردبیل با مشارکت معاونت گردشگری و در قالب قراردادهایی با صداوسیما در حال انجام است که در نظر داریم با ساخت برنامه‌های تلویزیونی و مجموعه‌های سیما تا شروع فصل جدید سفر تابستان در سال 98 برنامه‌های خود را در این حوزه به پیش بریم. 

فلاحی تبلیغات، اطلاع‌رسانی و فرهنگسازی را به عنوان محورهای اصلی توسعه توریسم در استان اعلام کرد و گفت: در سالجاری با تدوین برنامه‌های فرهنگسازی و آموزش در نظر داریم تا اردبیل را به عنوان مقصد اول گردشگری اتباع خارجی به ویژه گردشگران کشور جمهوری آذربایجان معرفی کنیم. 

وی شعار امسال روز جهانگردی را گردشگری الکترونیکی دانست و گفت: در حوزه گردشگری الکترونیک اردبیل صاحب برنامه‌های مدونی است که با تشکیل کمیته‌های مستقل در نظر داریم تا صرف نظر از معرفی اردبیل در قالب سی دی و بروشور و پوستر با استفاده از ظرفیت اینترنت و شبکه‌های اجتماعی قابلیت‌های استان را معرفی کرده و در تابستان سال آینده بحث گردشگری الکترونیکی را تقویت کنیم. 

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل استفاده از ظرفیت شبکه‌های مجازی در بستر اینترنت را در راستای معرفی جادبه‌های استان اعم از تاریخی و طبیعی یادآور شد و اظهار کرد: استان اردبیل می تواند به عنوان مقصد گردشگری از سوی مردم انتخاب شده و در سطح ملی و بین‌المللی این استان را معرفی کنیم. 

تدوین کتابچه آموزشی گردشگری با مشارکت آموزش و پرورش

فلاحی در ادامه سخنان خود به آشنایی اصناف و فعالان بخش خصوصی با حوزه گردشگری اشاره کرد و گفت: ضروری است تا با ورود کارشناسی به حوزه آموزش و فرهنگسازی بتوانیم استقبال شایسته‌ای را از میهمانان داشته باشیم که در این زمینه به صورت ریشه‌ای و زیرساختی با مشارکت آموزش و پرورش و با انعقاد تفاهمنامه کتابچه آموزشی برای فرهنگسازی گردشگری سنین پایه در مدارس ابتدایی توزیع می‌شود تا فرهنگسازی و آموزش همگانی را در مدارس ابتدایی شروع کنیم. 

وی همچنین ادامه داد: با صداوسیمای مرکز استان نیز در قالب تفاهمنامه‌ای مشترک در نظر داریم تا در حوزه گردشگری هر هفته یک برنامه پخش شده و مردم استان نظرات، پیشنهادات و انتقادات خود را در حوزه گردشگری استان منعکس کنند. 

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل راه‌اندازی هتل اسکول در حوزه ارتقای آموزش در بحث گردشگری را یادآور شد و اظهار کرد: با همکاری و مشارکت استانداری اردبیل و تفاهمنامه با شرکت توسعه گردشگری ایران و دانشگاه آزاد اردبیل این هتل که در راستای آموزش گردشگری فعالیت می‌کند در استان راه‌اندازی شده و فعالیت عملی خود را آغاز می‌کند. 

فلاحی ادامه داد: راه‌اندازی هتل اسکول یکی از مصوبات سفر آقای مونسان به استان اردبیل بود که با ایده و حمایت استاندار نسبت به راه‌اندازی آن اهتمام ویژه داریم.

100 منطقه بوم‌گردی در اردبیل ایجاد می‌شود

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل همچنین به توسعه بوم گردی در اردبیل نیز اشاره کرد و گفت: در حال حاضر ما پنج منطقه بوم‌گردی شامل مناطق کزج، ملک‌سوئی، شوون و اوماسلان را در اردبیل شاهد هستیم که با برنامه‌ریزی‌های مدون قرار شده تا پایان سال با افزایش 20 برابری این مناطق شاهد راه‌اندازی 100 منطقه بوم‌گردی در اردبیل باشیم. 

فلاحی، ظرفیت عظیم استان اردبیل را در بخش بوم‌گردی یادآور شد و اظهار کرد: با توجه به ظرفیت بالای بوم‌گردی در اردبیل در صورت توسعه این نوع گردشگری ما شاهد اسکان دائمی روستائیان و ایجاد اشتغال در مناطق روستایی بوده و در کنار آن مهاجرت معکوس به روستاها نیز اتفاق می‌افتد. 

وی از تفویض اختیارات معاونت گردشگری به شهرستان‌ها خبر داد و افزود: از آنجائی که پروسه اخذ مجوز برای طرح‌های بوم‌گردی یک پروسه دست و پاگیر و سختی بود ما با واگذاری اختیارات اعطای مجوز بوم‌گردی به شهرستان‌ها فضا را برای اعطای این مجوزها باز گذاشتیم تا در پایان سال شاهد ارتقا و رشد قابل توجه مناطق بوم‌گردی در استان باشیم. 

وی ظرفیت استان را در توسعه بوم‌گردی یک ظرفیت بالا اعلام کرد و افزود: در بحث بوم‌گردی از چهار سازه خشتی و گلی، آلاچیق، سنگی و متریال چوب که بسیار مورد استقبال گردشگران داخلی و خارجی است استفاده می‌شود که ما در تمام نقاط استان می‌توانیم با استفاده از این متریال‌ها در راستای توسعه بوم‌گردی در استان متفاوت از سایر استان‌ها اقدام کنیم. 

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل کمک به اقتصاد روستاها را از اولویت اصلی در ایجاد بوم‌گردی اعلام و اظهار کرد: با حذف بروکراسی زاید و کوتاه کردن فرآیند اعطای مجوز بوم‌گردی تا پایان سال یک تحول جدی را در این بخش شاهد خواهیم بود.‌

انتخابات جامعه اقامتی هتلداران برگزار می‌شود

فلاحی ادامه داد: با تغییرات در اساسنامه جامعه اقامتی هتلداران در هفته‌های آینده انتخابات جامعه اقامتی و هتلداران برگزار و اعضای جدید هیئت مدیره معرفی می‌شود. 

وی با اشاره به اینکه دو سال است که مسئولیت اعضای هیئت مدیره فعلی به اتمام رسیده و درصدد برگزاری انتخابات آن هستیم، بیان کرد: سعی کردیم با بازنگری در اساسنامه و احصای مسایل و مشکلات این انتخابات برگزار شود. 

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل از تدوین برنامه‌های معاونت گردشگری در راستای ساماندهی تشکل‌های صنفی و حرفه‌ای در حوزه گردشگری خبر داد و اظهار کرد: در سال‌های گذشته به دلیل استقرار مرکز جامعه اقامتی در شهرستان سرعین اعتراض سایر شهرستان‌ها را شاهد بودیم که تصمیم گرفتیم بعد از انتخابات جامعه صنفی هتلداران در اردبیل مستقر شده و نسبت به ساماندهی آن اقدام شود. 

فلاحی همچنین ساماندهی خانه‌های مسافر در سرعین را نیز یادآور شد و بیان کرد: براساس مصوبه هیئت وزیران فعالیت خانه‌های مسافر دارای کد بلامانع است و طبق شیوه‌نامه‌های مدون شده از سوی هیئت وزیران فعالیت این خانه‌ها انجام می‌شود. 

وی با اشاره به اینکه این فعالیت‌ها با محوریت ادارات کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری هر استان انجام می‌شود، تصریح کرد: ما در رابطه با این فعالیت‌ها نقطه نظرات خود را به صورت شفاف بیان کردیم و بعد از انتخابات جامعه اقامتی نسبت به ساماندهی این خانه‌ها نیز اقدام خواهد شد. 

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل افزود: خانه مسافرهایی که در چارچوب شیوه‌نامه فعالیت می‌کنند ساماندهی می‌شوند و طبق برنامه مقرر می‌شود این خانه‌ها که سرمایه‌گذاران اصلی آنها هتلداران هستند در ایام پپک مسافر فعال بمانند. 

فلاحی صنعت گردشگری را یک صنعت فرابخشی اعلام کرد و افزود: اداره کل میراث فرهنگی به تنهایی قادر نیست مسایل گردشگری و حواشی آن را سازماندهی کند و بر همین اساس کارگروه گردشگری استان مشتمل بر 24 دستگاه اجرایی تشکیل شده تا مسایل گردشگری استان در آن بررسی و تصمیمات لازم گرفته شود. 

دو هتل پنج ستاره در اردبیل کلنگ‌زنی می‌شود

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه جذب گردشگر و توریسم نیازمند زیرساخت‌های سخت‌افزاری و نرم‌افزاری است، خاطرنشان کرد: ما باید با استفاده از تجربه کلانشهرها نسبت به ایجاد کمپ‌های اقامتی و گردشگری در اردبیل اقدام کنیم که در این راستا تصمیمات جامعی توسط کارگروه میراث فرهنگی در استان گرفته شده است. 

فلاحی با اظهار تاسف از اینکه کمپ گردشگری سرعین در مسیر ویلادرق چند سالی این به حال خود رها شده و بلاتکلیف مانده است، اظهار کرد: بیش از یک دهه است که کمپ گردشگری سرعین در مسیر ویلادره علیرغم ایجاد زیرساخت‌هایی نظیر سرویس بهداشتی و نمازخانه به حال خود رها شده است که ضروری است تا با اتخاذ تصمیمات به جا و مستند این کمپ ساخته و تحویل گردشگران شود. 

وی پدیده چادرزنی در ایام پیک مسافر در اردبیل را نامناسب اعلام کرد و افزود: ما اگر می‌خواهیم چهره گردشگری استان را تغییر دهیم ضروری است تا زیرساخت‌های این بحث را نیز آماده کنیم که در این راستا قرار شده در هتل پنج ستاره با جانمایی مناسب و اعتبار مصوب در اردبیل کلنگ‌زنی شود که تاکنون ما چنین مجموعه اقامتی و هتل پنج ستاره را در اردبیل شاهد نبودیم. 

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل همچنین ایجاد رستوران‌های استاندارد و در سطح بالا برای پذیرایی از میهمانان را نیز یادآور شد و گفت: ما در حال حاضر در استان سرویس‌های حمل و نقل وی‌آی‌پی نداریم که باید برای ارتقای سیمای گردشگری استان نسبت به ایجاد این سرویس‌ها نیز در استان اقدام شود. 

فلاحی، شناسایی مشکلات و گره‌های کور گردشگری استان را یادآور شد و بیان کرد: با تشکیل هتل اسکول در راستای ارتقای سطح خدمات به گردشگران است می‌توانیم اردبیل را به مقصد اول گردشگران کشور تبدیل کنیم چرا که بعد از گرانی ارز و دلار استقبال مردم نسبت به سفرهای خارجی کم شده و ما با استفاده از این فرصت می‌توانیم تعداد گردشگران خود را به حد استاندارد و بالایی برسانیم. 

وی از طراحی تقویم رویدادها در حوزه گردشگری خبر داد و بیان کرد: این تقویم شامل تمامی رویداهای فرهنگی، هنری و ... است که با شناسایی این ایام در سطح ملی و بین‌المللی برنامه‌های مدونی را در دست تهیه و اقدام داریم. 

زمستان بیدار فراتر از شعار و یک مسئولیت سازمانی است

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل در بخش دیگری از سخنان خود به طرح شعار زمستان بیدار از سوی اصلی استاندار اردبیل اشاره و اظهار کرد: این شعار یک کلید واژه است با محتوای اعتلای گردشگری استان‌ تا بتوانیم گردشگری اردبیل را از حالت فصلی به حالت پایدار تغییر داده و با استفاده از ظرفیت زمستان و موهبت این فصل فضای مناسب گردشگری را در اردبیل ایجاد کنیم. 

فلاحی بیان کرد: ما با نگاه گسترده به این شعار درصدد هستیم تا زمستان بیدار را به عنوان یک مسئولیت سازمانی تلقی کرده و با رویکردهای تخصصی در حوزه گردشگری اردبیل را به جایگاه واقعی خود در گردشگری زمستانی برسانیم. 

وی مسئولیت اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل را در این راستا بسیار سنگین و مهم اعلام کرد و افزود: ما برای تمامی شهرستان‌های استان در بحث زمستان بیدار برنامه‌های جداگانه‌ای را تعریف کردیم و از لحاظ پراکنش جغرافیایی درصددیم تا تمام مناطق استان از این نعمت برخوردار شده و گردشگران را از تمام نقاط کشور پذیرا باشیم. 

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل رونق گردشگری زمستانی در اردبیل را با استفاده از ظرفیت‌ها و قابلیت‌های هر شهرستان یادآور شد و افزود: در مشگین‌شهر و دامنه سبلان برنامه‌های جامعی را خواهیم داشت و در کنار آن در پارس‌آباد و بیله‌سوار نیز  شعار بهار در زمستان جشنواره‌های زمستانی را رونق می‌دهیم تا در سطح ملی و منطقه‌ای بتوانیم با برگزاری جشنواره‌هایی نظیر شتر دوکوهانه برنامه‌های در نظر گرفته شده را به پیش ببریم. 

فلاحی همچنین استفاده از ظرفیت موسیقی اقوام، غذاهای محلی و گردشگری سلامت را یکی دیگر از ابعاد گردشگری زمستانی دانست و بیان کرد: پوشش‌های محلی، ورزشی‌های بومی، غذاهای محلی، نقش رسانه‌ها در گردشگری زمستانی و ... ظرفیت‌هایی است که ما در استان از آنها غافل بودیم که با طرح شعار زمستان بیدار نسبت به عینیت بخشیدن به آنها اقدام می‌کنیم.

وی ایجاد زیرساخت‌های لازم برای تحقق زمستان بیدار را یادآور شد و خاطرنشان کرد: در حال حاضر جاده‌های مناطق گردشگری استان از وضعیت مناسبی برخوردار نیستند که با همکاری اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای و بنیاد مسکن و راه و شهرسازی نسبت به ایجاد و بهسازی این راه‌ها اقدام شده است. 

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل راه آهن را یکی از اصلی‌ترین آیتم‌های مورد نیاز در راستای حمل و نقل مطمئن است اعلام کرد و گفت: با مساعدت استاندار اردبیل راه آهن تا پایان سال 99 به بهره‌برداری خواهد رسید که در تحول سیمای گردشگری زمستانی و زمستان بیدار سهم عمده‌ای را خواهد داشت. 

فلاحی از ایجاد پنج پیست اسکی در نقاط مختلف استان خبر داد و اظهار کرد: پیست اسکی شابیل، اندبیل، آلوارس و اوجور در دست ساخت و احداث است که با بهره‌برداری از این پیست‌های اسکی تحول اساسی را در سیمای گردشگری استان شاهد خواهیم بود. 

وی همچنین به استفاده اصولی و منطقی از آبدرمانی‌ها در راستای جذب گردشگر اشاره و خاطرنشان کرد: ‌برای اینکه آبدرمانی‌ها را از حالت سنتی و استخر خارج کنیم؛ نیازمند برنامه‌ریزی‌های مدونی هستیم که در این راستا ایجاد پزشکی آبدرمانی را در دستور کار داریم. 

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل ادامه داد: با مشارکت استاندار اردبیل، دانشگاه آزاد اسلامی اردبیل و استاندار ترکیه و دپارتمان آبدرمانی این کشور دانشکده آبدرمانی با حضور پزشکان عمومی ایجاد می‌شود تا افرادی که با هدف معالجه به آبدرمانی‌ها مراجعه می‌کنند زیرنظر پزشکان قرار گیرند. 

وی تبدیل اردبیل به الگوی گردشگری در کشور را از اهداف اداره کل میراث فرهنگی استان اعلام کرد و گفت: بهترین فصل استفاده از آب‌های معدنی فصل‌های پائیز و زمستان است که برهمین اساس سرعین بهترین ظرفیت برای تبدیل شدن به الگوی گردشگری در کشور است.

‌سردرب عالی قاپو در مکان اصلی جانمایی می‌شود

 مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل در ادامه سخنان خود به مطالبه به حق مردم اردبیل در راستای احیای پروژه سردرب عالی قاپو اشاره و اظهار کرد: بعد از نیم قرن با مشارکت میراث فرهنگی در نظر داریم تا سردرب اصلی عالی قاپو را در محل اصلی خود که در دوران صفویه بود جانمایی کنیم که اعتبار این پروژه با مساعدت استاندار تامین شده است. 

فلاحی با بیان اینکه از کارشناسان کشور یونان که مورد تائید یونسکو بود برای تائید ساخت این سردرب برای حضور در اردبیل دعوت شده است، خاطرنشان کرد: ما مجوز لازم را برای ساخت و جانمایی این سردرب از تهران اخذ کردیم و کار ماندگاری را در این راستا در اردبیل رقم خواهیم زد. 

وی با اشاره به اینکه در کنار احیای سردرب عالی‌قاپو کارشناسان میراث فرهنگی نسبت به کاوش در این محوطه نیز اقدام می‌کنند، گفت: با رعایت تمام مسایل تخصصی و کارشناسی و با نظر کارشناسان یونسکو نسبت به احیای سردرب اقدام شده و اگر تعلل و کندی را در این طرح شاهد هستیم به دلیل حساسیت بالای کار در این مجموعه است. 

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل همچنین از بازسازی حمام شیخ در پایگاه جهانی شیخ صفی‌الدین اردبیلی خبر داد و اظهار کرد: این حمام که با کاربری صنایع دستی طراحی شده بود و به دلیل قرار گرفتن در محوطه خانه‌های قدیمی دسترسی مردم به آنها میسر نبود که با تملک خانه سپهرم موفق شدیم این ورودی را اصلاح کرده و مکان مناسبی را برای بازدید عموم مردم فراهم آوریم.

برچسب ها:

بوم گردی ،گردشگری ،روستا 
نام
نظر شما