انتقاد رئیس کمیسیون عمران از یکپارچه نبودن مدیریت سواحل
به گزارش پایگاه خبری عصر بازآفرینی به نقل از مهر، محمدرضا رضایی کوچی در مراسم اختتامیه سیزدهمین همایش سواحل، بنادر و سازه های دریایی با اشاره به حضور میهمانان خارجی در این همایش گفت: معتقدم نگاه شرکت کنندگان خارجی در این همایش نسبت به ایران تغییر کرده و متوجه شده اند که ایران از نظر دانش و فناوری، نیروی انسانی، پیشرفت های تکنولوژیکی، صنعتی و تجهیزاتی و ... پیشرفت کرده است.
وی افزود: مجلس شورای اسلامی به توسعه دریانوردی نگاه مثبت دارد و در قوانین بودجه و برنامه ششم توسعه احکام مهمی را به سازمان بنادر و دریانوردی تکلیف کرده است که مهمترین آن اجازه و اختیار تام داده ایم تا سازمان بنادر با شرکت های مختلف دنیا قراردادهای مشارکتی در زمینه سرمایه گذاری در بخش بنادر و حمل و نقل دریایی به امضا برساند.
رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی به پیروزی اخیر ایران در برابر آمریکا در حوزه حمل و نقل دریایی اشاره و تصریح کرد: از آقای راستاد مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی که بابت دفاع از حقانیت ایران در مقابل تحریم های ناجوانمردانه آمریکا در سازمان جهانی دریانوردی در لندن دفاع کرد، تشکر می کنم. همچنین تعدادی از کشورها نیز از حق ایران حمایت کردند.
وی با بیان اینکه ایران در مسیر ۵ کریدور مهم بین المللی است که بخش مهمی از این کریدورها از دریا عبور می کند، خاطرنشان کرد: دسترسی ایران به ۱۵ کشور همسایه با جمعیتی بالغ بر ۵۰۰ میلیون نفر شرایط ویژه ای برای ما فراهم کرده است که ریسک سرمایه گذاری سایر کشورها در توسعه حمل و نقل دریایی ایران را به شدت کاهش داده است ضمن اینکه ۹۰ درصد حمل و نقل کالای ما از طریق دریا انجام میشود و ۴۵ درصد اقتصاد ما به دریا وابستگی دارد.
تنها ٢ درصد اقتصاد در نوار٥٨٠٠ کیلومتری سواحل ایجاد شده
رضایی کوچی با اشاره به وجود ۵ هزار و ۸۰۰ کیلومتر ساحل در خاک ایران گفت: علیرغم این گستردگی اراضی ساحلی، اما اقتصاد دریامحور آنگونه که باید رشد نکرده و تنها ۲ درصد اقتصاد ما در کنار سواحل ایجاد شده است. همچنین در حالی که شهرهای مهم دریا در کنار دریا ایجاد شده اند اما در ایران این گونه نیست و مجبوریم برای تامین آب شرب و یا حتی آب صنعتی و کشاورزی خود از آب دریا استحصال کنیم که هزینه بسیار بالایی دارد.
نماینده مردم جهرم در مجلس تاکید کرد: بارها از وزارت راه و شهرسازی خواسته ایم تا سیاست توسعه شهرهای جدید در کنار دریا را پیگیری کند.
هر قسمتی از دریا در اختیار یک نهاد است
وی یادآور شد: متاسفانه مدیریت واحد دریایی و سواحل نداریم و هر قسمت از سواحل ما در اختیار یک نهاد است؛ سازمان بنادر و دریانوردی به عنوان عالی ترین مرجع دریایی کشور، اختیارات لازم در خصوص مدیریت یکپارچه سواحل را ندارد. به دنبال ایجاد وزارت دریا و بنادر در ایران هستیم.
رئیس کمیسیون عمران ادامه داد: دانش مهندسی ما در حوزه ساخت بنادر و سازه های دریایی بسیار قوی است. از همین رو اخیرا با وزارت امورخارجه بابت فعال کردن دیپلماسی اقتصادی هماهنگ کرده ایم تا از ظرفیت ۳۰ میلیارد دلاری صادرات خدمات فنی مهندسی ایران از قبیل اعلام مهندسان ایرانی به کشورهای دیگر استفاده شود.
وی گفت: معتقدیم در حوزه ساخت بنادر آنگونه که باید از ظرفیت های فنی مهندسی ساخت بنادر ایران در دیگر کشورها استفاده نشده و وظیفه معاونت اقتصادی وزارت امورخارجه است تا این فرصت را فراهم کند. مجلس نیز از دولت در این زمینه حمایت خواهد کرد.
- آقای بانک مرکزی؛ مشکل ناترازی بانکها با مدیران فعلی حل نخواهد شد!
- افزایش تولید و عرضه ایران خودرو در کنترل بازار موثر است
- حمایت بازار سرمایه از شایسته سالارها
- چگونه نشان بین المللی بازرگانی پتروشیمی به ورطه نابودی کشیده شد +فیلم
- ردپای صهیونیسم بین الملل در صنعت خرده فروشی مواد غذایی
- خلل در آغاز فعالیت معادن فاریاب توسط کارگران بدون قرارداد!
- صدور مبلمان داخلی صادرات همت است
- قتل فرصت های شغلی و فرار سرمایه در کشور جدی است
- رسانه ستیز و رسانه گریز نباشیم
- آغاز به کار قرارگاه ملی امداد اجتماعی
- آدرس غلط به مال باختگان نیمایی برای حمایت از یک صرافی
- حمله سایبری به پایگاه خبری اقتصاد سالم
- تقدیر مدیرعامل آبفا خوزستان از گروه میهن
- تبدیل دانشگاه تهران به یک آموزشگاه یا موسسه فنی حرفه ای!
- بانکها حاضر نیستند خود را در توسعه ملی مشارکت دهند