برنامه ساخت ۴۰۰ هزار واحد مسكونی تقدیم رییسجمهوری شد
به گزارش پایگاه خبری عصر بازآفرینی، محمد اسلامی در دیدار رئیسجمهوری با وزیر و معاونان و مدیران وزارت راه و شهرسازی با اشاره به برنامه وزارت راه و شهرسازی برای ساخت ۴۰۰ هزار واحد مسكونی تا اتمام برنامه ششم تصریح كرد: در بخش مسكن از سیاستهای انقباضی به سمت رویكردهای انبساطی تغییر رویه دادهشده است و باید از جریان پایدار تولید مسكن در كشور با تخصیص زمین و تسهیلات ساخت اطمینان حاصل شود.
وزیر راه و شهرسازی تأکید كرد: علاوه برساخت ۴۰۰ هزار واحد مسكونی، تكمیل و واگذاری ۵۰۰ هزار واحد مسكونی مهر مدنظر قرار دارد كه از این تعداد ساخت ۲۳۰ هزار واحد مسكونی به اتمام رسیده و منتظر خدمات روبنایی و زیربنایی است.
وی در خصوص اینكه حدود۹۸ هزار واحد مسکن مهر فاقد متقاضی وجود دارد، توضیح داد: در دو هفته گذشته مشخصات ۶۰ هزار واحد مسكن مهر فاقد متقاضی در اختیار كمیته امداد قرارگرفت تا متناسب با شرایط ۵۰ هزار واحد برای واگذاری و تكمیل توسط معاونت مسكن کمیته امداد انتخاب شوند. همچنین در نظر است تا ۳۰ هزار واحد از مجموع واحدهای بدون متقاضی در اختیار بهزیستی قرار گیرد که در این زمینه در حال مذاکره با این سازمان هستیم.
وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: در خصوص واگذاری و اتمام واحدهای فاقد متقاضی مسکن مهر از طریق واگذاری به برخی نهادهای متقاضی و فراخوان مجدد برای واگذاری در آینده اقدام میشود.
وی تأکید كرد: قطعاً كار ساخت مسكن مهر امسال و نهایتاً سال آینده نهایی میشود اما برخی واحدها بهخصوص شرکتهای تعاونی مسكن پروندههای حقوقی دارند كه باید تعیین تكلیف شوند و تكمیل این واحدها منوط به احکام قضایی است.
اسلامی افزود: بخشی از واحدهای مسكن مهر تحویلشده نیز با كمبودهایی در خدمات روبنایی ازجمله مراكز درمانی، مدرسه، فضاهای فرهنگی و ورزشی مواجه است كه باید با استفاده از ظرفیتهای موجود برای تكمیل این خدمات اقدامات لازم صورت گیرد.
وی تأکید كرد: درگذشته به توان مدیریتهای محلی برای شناسایی و حل مشكلات متناسب با شرایط و امكانات محلی کمتوجهی شده است كه امیدواریم با توجه جدی استانداران به مسكن مهر شاهد تكمیل و تأمین امكانات زیربنایی و روبنایی باشیم.
احداث ۱۰۰ هزار واحد مسکونی در برنامه بازآفرینی شهری
اسلامی در بخش دیگری از این دیدار با تصریح اقدامات صورت گرفته در خصوص بازآفرینی شهری و ساخت ۱۰۰ هزار واحد مسكونی در این بخش تا سال ۱۴۰۰ تصریح كرد: در ابلاغیهای به استانداران سراسر کشور سیاستهای وزارتخانه در خصوص برنامههای بازآفرینی شهری با تأکید بر اجرای تکالیف برنامه ششم توسعه و ابلاغ دستور رئیس محترم جمهور در تحرک بخشیدن به برنامههای بازآفرینی اعلامشده است.
وی ادامه داد: برنامه بازآفرینی شهری اعم از احیای بافتهای فرسوده و ساماندهی حاشیه شهرها از طریق بازآفرینی و نوسازی محلات و ساخت مسکن مناسب و در شأن مردم شریف ایران بر اساس تفاهمنامه مبادله شده بین سازمان برنامهوبودجه، وزارت راه و شهرسازی و صندوق توسعه ملی در چارچوب آئیننامه اجرایی برنامه ملی بازآفرینی شهری پایدار، مقررشده در ۲۷۰ محله هدف سال ۹۷، ۱۰۰ هزار واحد مسکونی احداث شود.
اسلامی اظهار کرد: در ابلاغ به استانداران درخواست شده استفاده حداکثری و اهرمی نمودن همه منابع بخش خصوصی و اعتبارات استانی و بودجهای دستگاههای عضو ستاد بازآفرینی، شهرداریها و اعتبارات تفاهمنامه همکاری مشترک سهم استان در برنامه بازآفرینی صورت پذیرد. همچنین درخواست شده تا پیگیری اختصاص اراضی دولتی در اختیار دستگاههای اجرایی استان برای شتاب دهی تولید مسکن مطابق با آئیننامه اجرایی برنامه ملی بازآفرینی شهری پایدار مصوب هیات محترم دولت صورت پذیرد.
ساخت ۱۰۰ هزار واحد مسكونی توسط بنیاد مسكن
وزیر راه و شهرسازی با اشاره به برنامه بنیاد مسكن برای ساخت ۱۰۰ هزار واحد مسكن تصریح کرد: برای تحقق تأمین مسکن خانوارهای کمدرآمد در راستای اجرای اصول ۳۱،۳۰ و ۴۳ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و بهمنظور دستیابی به اهداف کمی سند چشمانداز در افق ۱۴۰۴ و نیز قانون ساماندهی و حمایت از تولید و عرضه مسکن، همچنین در اجرای جزء۲ بند ب ماده ۵۹ قانون برنامه ششم برنامه احداث ۱۰۰ هزار واحد مسکونی برای خانوارهای شهری کمدرآمد با مشارکت گروه هدف مذکور به مدیریت بنیاد مسکن انقلاب اسلامی ارائه میشود.
وی اضافه كرد: اجرای این طرح با مشارکت خانوارهای واجد شرایط و از طریق تأمین تسهیلات بانکی و سهم آورده متقاضیان انجام خواهد شد. خانوارهای کمدرآمد مشمول این طرح از کمک حساب ۱۰۰ حضرت امام (ره) نیز برخوردار خواهند شد.
اسلامی تصریح كرد: شناسایی گروههای هدف بر اساس اولویتدهی به خانه اولیها، متقاضیان صندوق یکم، اقشار میاندرآمد با تأکید بر نیازمندان واجد شرایط برای تأمین مسکن انجام میگیرد.
وی افزود: تسهیلات بانکی این طرح تا سقف مبلغ ۷۵۰ میلیون ریال در ازای هر واحد مسکونی از طریق بانکهای عامل معرفیشده از جانب بانک مرکزی، تأمین و با معرفی و نظارت بنیاد مسکن انقلاب اسلامی به متقاضیان (سازندگان) واجد شرایط بهصورت مرحلهای و متناسب با پیشرفت فیزیکی پرداخت میشود.
تولید ۲۰۰ هزار واحد مسکونی در شهرهای جدید
وزیر راه و شهرسازی در این دیدار به برنامه آغاز تولید ۲۰۰ هزار واحد مسکونی تا پایان برنامه ششم توسعه کشور در شهرهای جدید نیز اشاره كرد و گفت: شیوههای تولید مسکن در شهرهای جدید به روش مشارکت در ساخت و محله سازی خواهد بود.
وی بیان داشت: در این واحدهای مسكونی در شهرهای جدید توجه به اهداف آمایشی کشور در بارگذاری جمعیتی بهطور خاص در حاشیه خلیجفارس و دریای عمان، برنامهریزی برای دهکهای مختلف جمعیتی با تمرکز بر قشر متوسط اجتماعی و باهدف تنوعبخشی بر ساختار جمعیتی و اجتماعی و پرهیز از تصدیگری و ورود مستقیم بخش دولتی در امر ساخت مدنظر قرارگرفته است.
اسلامی بیان داشت: استفاده از ظرفیت بخش خصوصی و تأمین مالی پروژهها از طریق مشارکت با این بخش و تأکید بر رویکرد محله محوری بهمنظور تأمین همزمان خدمات و تسهیلات رفاهی ساکنان بهتناسب ساخت واحدهای مسکونی در ساخت ۲۰۰ هزار واحد مسكونی شهرهای جدید موردتوجه است.
در این دیدار پیش از سخنان رئیسجمهور، جزئیات برنامههای تكمیل و واگذاری مسكن مهر توسط احمد اصغری مهرآبادی، برنامه بنیاد مسكن انقلاب اسلامی برای ساخت ۱۰۰ هزار واحد مسكونی توسط علیرضا تابش، جزئیات اجرای طرح بازآفرینی شهری و ساخت ۱۰۰ هزار واحد مسكونی در ۲۷۰ محله مشخصشده توسط هوشنگ عشایری و برنامه ساخت ۱۰۰ هزار واحد مسكونی در شهرهای جدید توسط حبیبالله طاهر خانی ارائه شد.
- آقای بانک مرکزی؛ مشکل ناترازی بانکها با مدیران فعلی حل نخواهد شد!
- افزایش تولید و عرضه ایران خودرو در کنترل بازار موثر است
- حمایت بازار سرمایه از شایسته سالارها
- چگونه نشان بین المللی بازرگانی پتروشیمی به ورطه نابودی کشیده شد +فیلم
- ردپای صهیونیسم بین الملل در صنعت خرده فروشی مواد غذایی
- خلل در آغاز فعالیت معادن فاریاب توسط کارگران بدون قرارداد!
- صدور مبلمان داخلی صادرات همت است
- قتل فرصت های شغلی و فرار سرمایه در کشور جدی است
- رسانه ستیز و رسانه گریز نباشیم
- آغاز به کار قرارگاه ملی امداد اجتماعی
- آدرس غلط به مال باختگان نیمایی برای حمایت از یک صرافی
- حمله سایبری به پایگاه خبری اقتصاد سالم
- تقدیر مدیرعامل آبفا خوزستان از گروه میهن
- تبدیل دانشگاه تهران به یک آموزشگاه یا موسسه فنی حرفه ای!
- بانکها حاضر نیستند خود را در توسعه ملی مشارکت دهند