لودر تخریبها به شوشترِ جهانی رسید
به گزارش پایگاه خبری عصر بازآفرینی به نقل از ایسنا، سازههای آبی شوشتر به عنوان مجموعهای بههم پیوسته از پلها، بندها، آسیابها، آبشارها، کانالها و تونلهای عظیم هدایت آب، در دوران هخامنشیان تا ساسانیان، برای بهرهگیری بیشتر از آب ساخته شدند، حتی«مادام ژان دیولافوآ» باستانشناس فرانسوی هم از این محوطه به عنوان بزرگترین مجموعه صنعتی پیش از انقلاب صنعتی یاد کرده و در نهایت پنجم تیر ۱۳۸۸ در فهرست میراث جهانی به ثبت رسید، اما مدتی است که انقلاب بزرگتری یعنی تخریب و نوسازی چه در عرصه و چه در حریم مجموعههای جهانی، گریبان آثار تاریخی را گرفته است...
هر چند برخی دوستداران میراث فرهنگی شنیده بودند که نخستین بهانهی مالک ۶ دهانه مغازه قرارگرفته در عرصهی این محوطهی جهانی، بارش بارانی بوده که هر ۶ مغازه را با یکدیگر از بیخ و بن از بین میبرد، بارانی که سهشنبه ۱۱ دی هر ۶ مغازه را با یکدیگر تخریب کرده، اما رئیس اداره میراث فرهنگی شوشتر، حتی این بهانه را رد میکند و از مجوزی خبر میدهد که شورای فنی پایگاه میراث جهانی شوشتر برای این ساختوساز صادر کرده است.
مجوز را شورای فنی پایگاه میراث جهانی شوشتر داد
علیمحمد چهارمحالی، رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان شوشتر به ایسنا میگوید: از در ورودی تا اول کوچه «اوراز» که این مغازهها قرار گرفتهاند، فاصلهای حدود ۶۰ متر وجود دارد، بنابراین محوطهی تخریبشده، در حریم سازههای آبی شوشتر است که بنا بر نظریه شورای فنی پایگاه میراث جهانی به آن مجوز یک طبقه داده شده است.
او با بیان اینکه از ابتدای کوچه آن به مرور رو به پایین است، ادامه میدهد: میخواهند آن همطراز و همسو با کوچه باشد، این کوچه حالت شیب دارد، اگر مجوز ساخت برای انتهای کوچه چهار متر بدهند، به دلیل شیب موجود، چون انتهای کوچه یک متر اختلاف ارتفاع دارد، آن سه متر میشود، با این اقدام، بخشی که برداشتهاند، با پایین رفتن مغازهها به مرور جبران مافات میکند.
او با بیان اینکه اقدام انجامشده، تخلف محسوب نمیشود، ادامه میدهد: مجوز تخریب برای این محوطه که تقریبا قدیمی هم نبوده، با نظریه شورای فنیِ پایگاه سازههای آبی صادر شده است، بنابراین از نظر قانونی، هیچ تخلفی انجام نشده است.
به گفتهی وی، بنای جدید بر اساس ضوابط اعلامشده، به همان روش قدیم و دقیقا با نمای سنگ با ارتفاع چهار متر و به اندازه ارتفاعِ رواق میدان ساخته میشود.
- آقای بانک مرکزی؛ مشکل ناترازی بانکها با مدیران فعلی حل نخواهد شد!
- افزایش تولید و عرضه ایران خودرو در کنترل بازار موثر است
- حمایت بازار سرمایه از شایسته سالارها
- چگونه نشان بین المللی بازرگانی پتروشیمی به ورطه نابودی کشیده شد +فیلم
- ردپای صهیونیسم بین الملل در صنعت خرده فروشی مواد غذایی
- خلل در آغاز فعالیت معادن فاریاب توسط کارگران بدون قرارداد!
- صدور مبلمان داخلی صادرات همت است
- قتل فرصت های شغلی و فرار سرمایه در کشور جدی است
- رسانه ستیز و رسانه گریز نباشیم
- آغاز به کار قرارگاه ملی امداد اجتماعی
- آدرس غلط به مال باختگان نیمایی برای حمایت از یک صرافی
- حمله سایبری به پایگاه خبری اقتصاد سالم
- تقدیر مدیرعامل آبفا خوزستان از گروه میهن
- تبدیل دانشگاه تهران به یک آموزشگاه یا موسسه فنی حرفه ای!
- بانکها حاضر نیستند خود را در توسعه ملی مشارکت دهند