درمان بیماری نظام شهری برای جلوگیری از مهاجرت
به گزارش پایگاه خبری عصر بازآفرینی به نقل از مهر، مهدی جمالی نژاد معاون عمران و توسعه شهری وزارت کشور عصر جمعه در جلسه با شهرداران، دهیاران و روسای شوراهای اسلامی استان قزوین که در استانداری برگزار شد اظهارداشت: سیاست ما باید توزیع عادلانه خدمات و امکانات و ایجاد توازن در میان مناطق مختلف باشد تا شهرهای کوچک محرومتر و کلان شهرها نیز بزرگتر نشوند.
وی بیان کرد: سیاستی در سازمان شهرداریها داشتیم و یکی از مشکلاتی که کشور بیش از شش دهه از آن رنج می برد نظام شهری بیمار است.
جمالی نژاد یادآورشد: نظام شهری بیمار است لذا برنامه ریزی را سخت می کند و شهرها روز به روز بزرگتر و پر جمعیت تر و روستاها خلوت و متروکه می شوند.
وی تصریح کرد:اگر درست عمل کنیم مردم راضی می شوند واعتمادشان به نظام هم بیشتر می شود لذا باید باریشه یابی مشکلات برای استفاده از راهکارهای کارآمد جدی باشیم.
جمالی نژاد اظهارداشت: بیش از ۳۷ هزار روستا در کشور داریم که به دلیل نظام بیمار شهری و شاید مدیریت های غلط بسیاری از آنها خالی از سکنه شده اند و تداوم این روند می تواند پویایی ۱۲۰ شهر را نیز در آینده دچار بحران کند.
معاون عمران و توسعه شهری وزارت کشور گفت: نظام قبلی ما کهکشانی بود و شهرها متوازن اداره می شد اما بعد از تقسیم اراضی در زمان رژیم گذشته اوضاع عوض شد و مشکلات ناشی از توجه بیش از حد به شهرهای بزرگ در دهه های گذشته موجب شده امروز در پایتخت با چالش هایی مواجهیم که به فکر انتقال پایتخت افتاده ایم.
نگاه ویژه به روستاها
وی اضافه کرد: رویکرد جدید ما توجه و نگاه ویژه به روستاهاست تا نگذاریم هر سال جمعیت روستایی کاهش یابد و شاهد مهاجرت باشیم.
جمالی نژاد بیان کرد: بیش از ۷۵ درصد جمعیت کشور شهرنشین شده اند و تداوم این روند موجب کاهش روستاها از جمعیت و بروز مشکلات بیشتر برای مدیران شهری خواهد شد لذا تا دیر نشده باید به روستاها و شهرهای کوچک توجه کرده و امکانات را در این مناطق توزیع کنیم.
ارزش افزوده روستاها و شهرهای کوچک کافی نیست
وی اظهارداشت: میزان ارزش افزوده اختصاص داده شده به به روستاها بسیار کم است و برای نمونه سهم ۴۹ میلیارد تومانی استان قزوین از این اعتبارات نمی تواند جوابگوی بیش از ۸۰۰ روستای آن باشد.
جمالی نژاد یادآورشد: باید نمابندگان دقت کنند اعتبارات ارزش افزوده قزوین به عنوان یک استان صنعتی بسیار کم است و علت آن بررسی شود شاید استقرار دفاتر کارخانه ها در تهران نیز از دلایل آن باشد.
وی گفت: تبصره دو ماده ۳۹ با رای بالایی تصویب شد و ۱۰ درصد عوارض سوخت رای آورد که امیدواریم بخشی از مشکلات شهرداری هایی که در پرداخت حتی حقوق پرسنل خود چالش دارند برطرف شود.
سهیمه ۱۳ درصدی قیر رایگان
جمالی نژاد در خصوص سهمیه قیر رایگان هم افزود: قیر رایگان برای شهرهای زیر۵۰ هزار نفر جمعیت با سهم ۱۳ درصدی تعیین شده که خیلی کم است و جوابگوی نیازها نخواهد بود و باید سهمیه قیر شهرهای کوچک هم تامین شود.
وی اظهارداشت: چارت تشکیلاتی شهرداریها و دهیاریها لازم است تغییر کرده و امنیت شعلی دهیاران تضمین شود و در این راستا موضوع تبدیل وضعیت قراردادیها در حال انجام است و در مراحل بعدی شرکتی ها هم در دستور کار قرار خواهند گرفت.
وی اضافه کرد: با تلاش شبانه روزی امیدواریم بتوانیم خلاء های کنونی در حوزه شهرداری ها و دهیاری ها پر شده و در شرایط بد اقتصادی بتوانیم به کمک شهرداری ها آمده تا از این این پیچ سخت عبور کنیم.
جمالی نژاد در خصوص پیگیری مشکلات شهرداری ها با بنیاد مسکن، تقویت دفاتر فنی، تعامل دفاتر فنی با دستگاههای اجرایی، تامین ماشین آلات مورد نیاز شهرداری های کوچک، دفاع حقوقی از شهرداران نکاتی را یادآورشد.
- آقای بانک مرکزی؛ مشکل ناترازی بانکها با مدیران فعلی حل نخواهد شد!
- افزایش تولید و عرضه ایران خودرو در کنترل بازار موثر است
- حمایت بازار سرمایه از شایسته سالارها
- چگونه نشان بین المللی بازرگانی پتروشیمی به ورطه نابودی کشیده شد +فیلم
- ردپای صهیونیسم بین الملل در صنعت خرده فروشی مواد غذایی
- خلل در آغاز فعالیت معادن فاریاب توسط کارگران بدون قرارداد!
- صدور مبلمان داخلی صادرات همت است
- قتل فرصت های شغلی و فرار سرمایه در کشور جدی است
- رسانه ستیز و رسانه گریز نباشیم
- آغاز به کار قرارگاه ملی امداد اجتماعی
- آدرس غلط به مال باختگان نیمایی برای حمایت از یک صرافی
- حمله سایبری به پایگاه خبری اقتصاد سالم
- تقدیر مدیرعامل آبفا خوزستان از گروه میهن
- تبدیل دانشگاه تهران به یک آموزشگاه یا موسسه فنی حرفه ای!
- بانکها حاضر نیستند خود را در توسعه ملی مشارکت دهند