سهم ۳۰ درصدی اجاره مسکن در هزینه زندگی مستأجران
به گزارش پایگاه خبری عصر بازآفرینی به نقل از برنا، عضو کمیسیون عمران مجلس گفت: بر اساس آمارها حدود یک سوم هزینه زندگی مستأجران مربوط به پرداخت اجاره مسکن است.
سیدحسین افضلی با اشاره به آینده بازار اجاره مسکن در کلانشهرها به ویژه پایتخت، گفت: به طور حتم میزان کنونی نرخ اجاره بها در شهرها، تناسبی با افزایش قیمت ملک ندارد و میزان رشد اجاره بسیار بالاتر از نرخ قیمت مسکن در یک سال اخیر است، بر اساس آمارها نرخ مسکن حدود ۸۰ درصد افزایش یافته است.
افزایش آمار حاشیه نشینی نتیجه رشد هزینههای مسکن در کلانشهرها
نماینده مردم اقلید در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: امروز مستأجران تحت بالاترین فشارهای اقتصادی هستند و بسیاری از آنها توان پرداخت اجاره بها را ندارند، از این رو به هر میزانی که هزینه زندگی بالا برود، به تبع آن حاشیه نشینی در شهرها بالا میرود، که به طور حتم افزایش آمارهای حاشیه نشینی هزینههای سنگینی را بر دولت وارد میکند.
یک سوم هزینه زندگی مستأجران مربوط به پرداخت اجاره مسکن است
وی با بیان اینکه بر اساس آمارها حدود یک سوم هزینه زندگی مستأجران مربوط به پرداخت اجاره مسکن است، گفت: قطعا اگر در حوزه مسکن سازی و بهبود وضعیت اجاره مسکن در کشور فکر و چاره اندیشی نشود، دولت باید در آن صورت اعتبارات و بودجههای خود را برای مدیریت تبعات حاشیه نشینی از جمله مقابله با گسترش اعتیاد، بروز جرم و خشونت و بخشهای دیگر هزینه کند.
رشد ۱۷ درصدی نرخ اجاره مسکن نسبت به سال گذشته
سرمایه گذاری در حوزه مسکن برای کاهش مشکلات مردم در خرید و اجاره ملک صرفه بسیار بالایی برای کشور دارد. بر اساس آمارها نرخ اجاره بها در شهری مانند تهران نسبت به سال گذشته حدود ۱۷ درصد رشد داشته که به نظر من این نرخ در برخی از نقاط بیشتر نیز است.
افضلی ادامه داد: سرمایه گذاری در حوزه مسکن برای کاهش مشکلات مردم در خرید و اجاره ملک صرفه بسیار بالایی برای کشور دارد. بر اساس آمارها نرخ اجاره بها در شهری مانند تهران نسبت به سال گذشته حدود ۱۷ درصد رشد داشته که به نظر من این نرخ در برخی از نقاط بیشتر نیز است.
تأثیر منفی خانههای خالی بر کمبود عرضه مسکن و افزایش تقاضا
این نماینده مردم در مجلس دهم افزود: امروز یکی از عوامل کمبود مسکن و نبود ملک برای اجاره، وجود خانههای خالی است، این مسئله آنقدر دارای اهمیت بوده که اگر این املاک ساماندهی شود، بخشی از کمبودهای حوزه مسکن رفع خواهد شد.
وی ادامه داد: ایجاد یک سامانه دقیق برای شناسایی خانههای خالی و اعمال مالیات یا عوارض بر این املاک ضروری است، تا اعتبارات به دست آمده برای تولید مسکن برای اقشار کم درآمد هزینه شود.
استفاده از تجارب کشورها برای تعیین استراتژی بازار مسکن
افضلی گفت: به طور حتم برای تعیین استراتژی دقیق در حوزه مسکن باید از تجارب کشورهای دیگر استفاده شود، قطعا اگر مولفههای استاندارد در حوزه ساخت مسکن و بازار املاک رعایت شود، زمینه حضور سرمایه گذاران خارجی نیز فراهم میشود.
این نماینده مردم در مجلس دهم تصریح کرد: امروز بازار مسکن درگیر مشکلاتی مانند دلال بازی است که این معضل بر افزایش قیمت مسکن و رشد اجاره بها تأثیر گذاشته است، که در این رابطه راه حل مناسب اجرای سیاستهای مالیاتی بر عایدی سرمایه مسکن است، البته برای عملیاتی شدن آن باید تمام زوایای آن به خوبی دیده شود.
شهرداریها برای کاهش قیمت مسکن به صورت کوتاه مدت از منافع ملی چشمپوشی کنند
عضو کمیسیون عمران مجلس گفت: یکی دیگر از راه کارها این است که برای کاهش قیمت مسکن، دستگاههای مرتبط با مدیریت شهری از جمله شهرداریها از منافع کوتاه مدت خود و درآمدهای خود صرف نظر کنند، تا فضا برای رونق بازار مسکن و کاهش منطقی قیمت این بازار باز شود.
- آقای بانک مرکزی؛ مشکل ناترازی بانکها با مدیران فعلی حل نخواهد شد!
- افزایش تولید و عرضه ایران خودرو در کنترل بازار موثر است
- حمایت بازار سرمایه از شایسته سالارها
- چگونه نشان بین المللی بازرگانی پتروشیمی به ورطه نابودی کشیده شد +فیلم
- ردپای صهیونیسم بین الملل در صنعت خرده فروشی مواد غذایی
- خلل در آغاز فعالیت معادن فاریاب توسط کارگران بدون قرارداد!
- صدور مبلمان داخلی صادرات همت است
- قتل فرصت های شغلی و فرار سرمایه در کشور جدی است
- رسانه ستیز و رسانه گریز نباشیم
- آغاز به کار قرارگاه ملی امداد اجتماعی
- آدرس غلط به مال باختگان نیمایی برای حمایت از یک صرافی
- حمله سایبری به پایگاه خبری اقتصاد سالم
- تقدیر مدیرعامل آبفا خوزستان از گروه میهن
- تبدیل دانشگاه تهران به یک آموزشگاه یا موسسه فنی حرفه ای!
- بانکها حاضر نیستند خود را در توسعه ملی مشارکت دهند