ASR BAZAFARINI
نسخه آزمایشی
رفع مشکل صدور اسناد مالکیت زمین‌های شهرستان دشتی

۱۱:۴۰ | ۱۳۹۷/۱۰/۰۴

ماینده دشتی و تنگستان:

رفع مشکل صدور اسناد مالکیت زمین‌های شهرستان دشتی

عصر بازآفرینی: نماینده مردم شهرستان‌های دشتی و تنگستان در مجلس شورای اسلامی گفت: با پیگیری‌های صورت گرفته مشکل ۳۰ ساله صدور اسناد مالکیت زمین‌های شهرستان دشتی رفع شد.

به گزارش پایگاه خبری عصر بازآفرینی به نقل از مهر، سید کمال‌الدین شهریاری صبح سه‌شنبه در نشست اهدای اسناد مالکیت تک برگی زمین های بنیاد مسکن شهر کاکی اظهار داشت: در راستای رفع مشکلات اسناد مالکیت در شهرستان دشتی تلاش و پیگیری‌هیا بسیار زیادی صورت گرفته است.

وی خاطرنشان کرد: امروز به صورت نمادین سند مالکیت تک برگی دو خانواده به نمایندگی از ۴۳۳ خانوار ساکن شهر کاکی به صاحبان آنها اهدا شده و سایر مالکان برای دریافت اسناد خود اقدام می کنند.

 نماینده مردم شهرستان‌های دشتی و تنگستان در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: مردم شهرستان دشتی ۳۰ سال در این زمینه با مشکلاتی روبرو بودند که با همکاری‌های صورت گرفته و پیگیری مستمر این مشکل حل شد.

صدور ۴۳۰ سند

رئیس ثبت اسناد و املاک شهرستان دشتی نیز بیان داشت: به عنوان یک شهروند از آقای شهریاری تشکر می کنم که این موضوع را سخت پیگیر شدند و حتی در وزارتخانه با پافشاری و تاکید به وزیر پیگیری کردند که مسکن و شهرسازی بتواند این گیر و دارهای حقوقی را پشت سر گذاشته و اهالی کاکی بتوانند به راحتی ۴۳۰ تا ۴۴۰ سند که واقعا نتیجه بزرگی بوده را دریافت کند.

علی زنگنه نژاد با بیان اینکه برای این تعداد ۴۳۰ سند ما حدود دو هزار و ۶۰۰ واحد کار در اداره ثبت انجام دادیم که این کار، واقعا کار زیبایی شد و مشکل همه مردم یک‌جا حل شد، افزود: ما با بنیاد مسکن دو تا کار انجام می‌دهیم؛ همین کاری که انجام شد و کار دوم اسناد مالکیت روستایی و شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر است که ما در حال صدور سند مالکیتشان هستیم.

وی بیان کرد: در حال حاضر معطلی کار، پرداخت پول است که ارباب رجوع پول را پرداخت کند چون سند متعلق به اداره دارایی است و تا زمانی که پول را پرداخت نکنند نمی توانیم این سند را صادر کنیم.

وی با اشاره به اینکه علاوه بر کاکی در روستاها نیز قبل از پایان سال پرونده هایی که بنیاد مسکن به ما داده، سند صادر خواهیم کرد، خاطرنشان کرد: طی دو سال اخیر خدماتی در شهرستان دشتی صورت گرفته که بیشترین آن مربوط به شهر کاکی بوده، چون شهر کاکی موقعیت خوبی داشت و هم نگاه خوب مجموعه و هم خوشبختانه خود مردم نیز همکاری برای انجام کار همکاری می کنند.

زنگنه نژاد با بیان اینکه ما در برنامه ششم طی امسال و سال آینده ۲۴ هزار جلد سند دفترچه‌ای در دست مردم داریم، اظهار داشت: در سطح شهرستان دشتی متاسفانه هیچ علاقه ای به تک برگ کردن اسناد نیست و فقط ۱۵ درصد این هدف تحقق یافته است. در سطح شهرستان اطلاع رسانی شده که فقط تا سال آینده اسناد دفترچه ای هستند و متاسفانه این عدم همکاری مردم در دو سال آینده معظلی خواهد شد چون این قانون است.

وی با تاکید بر اینکه سال آینده تنها سال اسناد دفترچه‌ای بوده و بعد از آن دیگر این اسناد در هیچ مرجعی قابل پذیرش نیست، عنوان داشت: رسانه‌های شهرستان دشتی به مردم اطلاع رسانی کنند که زودتر برای تک برگ کردن اسناد مالکیت دفترچه‌ای خود اقدام کنند. مجلس تصویب کرده که تا ابتدای سال ۹۸ دیگر خدمتی در این خصوص در اداره ی ثبت ارائه نخواهد شد.

وی تصریح کرد: زمانی که این اسناد کاداسی شد دیگر هیچ مرجع قضایی هیچ سندی را جز سند مالکیت کاداسی قبول نخواهد کرد و این باعث می شود که کلی از دعاوی حقوقی کم شده و کمک بزرگی به مجموعه سیستم نیز خواهد شد.

زنگنه نژاد با بیان اینکه املاکی که در تصرف اشخاص است ممکن است طول و عرض آنها مشکل داشته باشد که بر اساس ماده ۱۴ قانون حدنگار اختیاری به ما داده شده که اگر یک بلوک(محدوده ای مشخص) مالکان مجاور هم، تصرفات یکدیگر را بر اساس یک سند رسمی در حضور رئیس ثبت اسناد تنظیم کنند، افزود: ما سندهایشان را بر اساس تصرفاتشان تک برگ تحویل آنها می دهیم و این به کاهش اختلافات و صرف زمان کمک خواهد کرد.

رئیس ثبت اسناد و املاک شهرستان دشتی تصریح نمود: ماده ۱۴ قانون حدنگار به ما این اجازه را می دهد که با یک توافق بین مالکین آنچه که در تصرف دارند سند شود که اگر دشتی در این زمینه حرکتی شود در نتیجه طی ۵ سال آینده تعداد دعاوی ملکی حقوقی در مورد املاک مسکونی به صفر می رسد.

زنگنه نژاد در اشاره به گذرهای متروکه متعلق به شهرداری نیز گفت: شهرداری می تواند طبق یک سندی رسمی که بین شهرداری و مالک مجاور تنظیم می شود به اداره ی ثبت مراجعه و سند دریافت نماید.

رئیس ثبت اسناد و املاک شهرستان دشتی اضافه کرد: مسئله‌ای که بویژه کشاورزان و روستاییان منطقه کاکی گرفتار آن هستند اراضی واگذاری زارعین است که دولت بر اساس ماده ۷۵ برخی از زمین های دولت که قابلیت زراعت داشته به تعدادی کشاورز واگذار کردند که این کشاورزان ۳۰ سال است در آن کشت کرده و آباد کرده اند و پروانه دارند که برخی نیز در شهر خورموج واقع شده اما متاسفانه منابع طبیعی و مسکن و شهرسازی نقشه های رقومی آنها را به ثبت اسناد ارائه نداده‌اند. همچنین هیچکدام مالکیت های دولتی آن تصویب نشده و الان گرفتار شدند. این ها باید با ارائه پرونده‌های تکمیل شده خود به اداره ثبت اسناد٬ سند مالکیت دریافت کنند.

تشریح وضعیت صدور سند

رئیس بنیادمسکن شهرستان دشتی نیز اظهار داشت: تخصیص ۳ میلیارد ریال اعتبار ملی در سه روستای درازی، مل گل و گلستان و بهسازی بیش از ۷ هزار مترمربع از معابر این سه روستا، تخصیص ۱۰ میلیارد ریال اعتبار ملی در قالب قیر رایگان در سال جاری جهت بهسازی معابر روستایی به طول بیش از ۳ کیلومتر، تخصیص ۱۵ میلیارد ریال کمک بلاعوض به مردم دهستان کبگان برای ۳۰۰ خانوار این روستا در جهت مقاوم سازی مسکن روستایی، تخصیص مبلغ ۱۷ میلیارد و ۶۰۰ میلیون ریال تسهیلات بانک مسکن به ۴۴ خانواده کم درآمد شهر خورموج و در حال حاضر حل معضل بیش از ۳۰ ساله سند دار کردن واگذاری بنیادمسکن در شهر کاکی از جمله اقداماتی است که طی این مدت در سطح شهرستان دشتی صورت گرفته است.

سید اصغر صالحی با اشاره به اینکه این معضل جز با همراهی مدیران شهرستان انجام نمی‌شد و همگی به نوعی فعل خواستن را صرف کردند، افزود: از طرف مجموعه بنیادمسکن و بیش از ۴۰۰ خانوار شهر کاکی از پیگیری های دکتر شهریاری که این مشکل را بعد از ۳ دهه بر طرف کردند تقدیر و تشکر می کنم.

وی به وضعیت صدور سند در شهرستان دشتی اشاره و بیان داشت: بنیاد مسکن در زمینه اماکن روستایی و شهری با همکاری ثبت اسناد و املاک در سنددار کردن اماکن اقدام می کند که بنیاد مسکن انقلاب اسلامی بر اساس قانون برنامه چهارم و پنجم توسعه کشور اقدام به تهیه نقشه تفکیکی بافت فرسوده روستاهای واجد شرایط کرده و برای صدور سند به اداره ثبت اسناد ارسال نموده و همکاران اداره ثبت بر اساس نقشه تفکیکی بنیادمسکن برای متقاضیان سند مالکیت صادر می‌کند.

صالحی افزود: سنددار کردن خانه‌های شهری که بر اساس ماده یک قانون الحاق موادی به قانون ساماندهی و حمایت از تولید و عرضه مسکن و همچنین آیین نامه اجرایی مصوب سال ۸۸ مقرر شد که بنیاد مسکن علاوه بر روستاهای بالای ۲۰ خانوار در شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر نیز با همکاری اداره ثبت اسناد و املاک نسبت به سنددار کردن اماکن اقدام نماید. تعداد خانوارهای روستایی و شهری زیر ۲۵ هزار نفر علاوه بر شهر کاکی که تعداد ۹ هزار و ۵۴۳ خانوار است بر اساس آخرین سرشماری رسمی کشور در سال ۹۵ تاکنون تعداد ۹ هزار و ۴۸۴ جلد سند مالکیت صادر شده است.

رئیس بنیاد مسکن شهرستان دشتی با بیان اینکه بالغ بر ۹۹ درصد از اماکن روستایی در شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر به غیر از شهر کاکی که اخیرا شروع کردیم سنددار شده‌اند، خاطرنشان کرد: این اقدامات امکان نداشت مگر با همکاری دستگاه‌های شهرستان و همچنین شهر کاکی که تعداد ۲۳۷ خانوار دارد و از طریق قانون الحاق ۳۱۵ جلد سند مالکیت صادر شده و تعداد ۴۳۳ جلد که جدیدا بر اساس برنامه زمان بندی به مردم شهر کاکی واگذار می‌شود.

نام
نظر شما