ASR BAZAFARINI
نسخه آزمایشی
۵۱ محله حاشیه‌نشین در کردستان وجود دارد

۱۶:۴۰ | ۱۳۹۸/۰۶/۲۵

/گزارش خبری/

۵۱ محله حاشیه‌نشین در کردستان وجود دارد

عصر بازآفرینی: مدیرکل امور اجتماعی استانداری کردستان گفت: در حال حاضر ۵۱ محله حاشین‌نشین در این استان وجود دارد که ۲۴۰ هزار و ۹۱۵ نفر از جمعیت استان ساکن این محلات هستند.

به گزارش عصر بازآفرینی به نقل از  ایرنا،  فرانک قدسی اظهار داشت: براساس آمارهای موجود از این تعداد محله حاشین‌نشین ۱۷ مورد در مرکز استان است که ۱۶۸ هزار و ۳۳۶ نفر در این مناطق سکونت دارند.

وی افزود: همچنین درشهرستان های بانه ۱۳ محله، سقزهفت محله، مریوان پنج محله، بیجار پنج محله، قروه یک محله، دیواندره ۲محله و کامیاران یک محله حاشیه شناسایی شده است.

مدیرکل امور اجتماعی استانداری کردستان گفت: در مجموع ۲۴۰ هزار و ۹۱۵ نفر از جمعیت استان در این مناطق زندگی می کنند و اگراطلاعات بروز شده وطبق برخی آیتم‌ها استانداردسازی شود، بسیاری از نقاط دیگر حاشیه به شمار رفته و به این آمار اضافه می‌شوند.

وی اضافه کرد: بسیاری از ساکنان این مناطق انتظار دارند، همانند سایر نقاط شهر دیده شوند در حالیکه نمیتوان چنین تصوری برای آنان داشت، چرا که ساخت و سازهایی که در این مناطق وجود دارد هیچگونه سنخیتی با ساخت و سازهای داخل شهر ندارد.

قدسی یادآور شد: از نظر مشاغل اقتصادی نیز برخی شغل‌ها در این مناطق بوجود آمده که نمی‌توان هیچ تعریف اقتصادی برای آن داشت و آن را جزو شغل به حساب آورد و این مسائل به مرکز شهرها نیز سرایت کرده است.

وی اظهار داشت: از نظر اجتماعی نیزهیچ زیرساختی برای  مناطق حاشیه تعریف نشده است و حتی از نظر فرهنگی با مشکلاتی مواجه بوده و همین امر منجر به هجوم آنان به داخل شهر شده و منجر به تراکم جمعیت می‌شود.

مدیرکل امور اجتماعی استانداری کردستان اضافه کرد: مسائل اجتماعی و فرهنگی موجود در مناطق حاشیه شهر، کل استان را در بر گرفته و موجب شده است، بسیاری از سیاست گذاری ها و برنامه ریزی ها  و حتی اعتبارات به سمت کاهش مشکلات این مناطق سوق داده شود در حالیکه اگر این مسائل نبود بر روی مسائل اصلی همانند زیرساخت ها بیشتر کار می‌شد.

 وی با اشاره به ایجاد دفاتر تسهیلگری در ۱۰ استان کشور از جمله کردستان در راستای ساماندهی نواحی حاشیه گفت: در این طرح ۱۰ محله حاشیه و نواحی منفصل شهری در سنندج شناسایی و ساکنان آنها در زمینه های مختلف توانمند سازی می‌شوند.

قدسی تاکید کرد: در هر دفتر، ۶ کارشناس متخصص شامل روانشناس، مددکار اجتماعی، امور شهری، کارشناس اقتصادی، حقوق و جامعه شناسی حضور دارند و در زمینه شناسایی و رفع مسایل مختلف مناطق حاشیه‌ای فعالیت می‌کنند.
وی با بیان اینکه این دفاتر کاملا اجتماع محور بوده و با مشارکت خود مردم اداره می‌شود، یادآور شد: هدف اصلی از ایجاد این دفاتر احصای آسیب های اجتماعی محلات حاشیه، توانمندسازی افراد و تلاش برای رفع مسایل و مشکلات است.

هم اکنون ۳۰ درصد جمعیت شهری کشور شامل ۱۹ میلیون نفر از ۵۶ میلیون نفر جمعیت شهری در مناطق و محلاتی با بافت فرسوده، تاریخی و ناکارآمد زندگی می‌کنند و این میزان در استان کردستان حدود ۵۰ درصد از جمعیت یک میلیون و ۶۰۰ هزار نفری است.

در سال ۹۰ و بر اساس مصوبه دولت دهم چند روستای بزرگ کردستان به شهر تبدیل شد که کارشناسان حوزه عمران شهری معتقدند این موضوع بدون مطالعه و کار کارشناسی صورت گرفت و تبعات بدی داشته و به گسترش پدیده حاشیه‌نشینی و روی آوری مردم به سمت حاشیه شهرها کمک شایانی کرده است.

نایسر، ننله و حسن آباد، تقتقان، فرجه در سنندج، شهرک امام خمینی (ره) و محله در قلعه، محله تازه آباد در سقز و محله تفینی در مریوان از جمله مناطق استان است که در قالب طرح بازآفرینی شهری ساماندهی می‌شوند.

در استان کردستان می توان از سنندج و مریوان به عنوان ۲ شهری که بیشترین میزان حاشیه‌نشینی را دارند، نام برد اگر چه در دیگر شهرهای استان هم این پدیده در حال افزایش است.

برچسب ها:

 
نام
نظر شما