ASR BAZAFARINI
نسخه آزمایشی
کاهش حاشیه نشینی در محلات هدف ایلام

۱۷:۱۸ | ۱۳۹۹/۰۵/۲۸

/گزارش خبری/

کاهش حاشیه نشینی در محلات هدف ایلام

در استان ایلام 11 پروژه بازآفرینی شهری وجود دارد که به پروژه‌های تکمیل و آماده بهره‌برداری، پروژه‌های در دست احداث و پروژه‌هایی که برنامه‌ریزی برای آغاز عملیات اجرایی آن‌ها در حال انجام است، تقسیم می شوند.

به گزارش پایگاه خبری عصر بازآفرینی، علی اصغر کاظمی، مدیرکل راه و شهرسازی استان ایلام در گفت و گو با خبرنگار شرکت بازآفرینی شهری ایران توضیحاتی در خصوص پروژه‌های بازآفرینی این استان ارایه کرد و گفت: تقریبا تمام پروژه‌های بازآفرینی در قالب برنامه اقدام مشترک استان تهیه و تدوین شده اند، این پروژه‌ها از اهمیت بالایی برخوردار بوده و در نوع خود محرک بازآفرینی شهری به شمار می روند. هدف همه پروژه‌ها ارتقاء کیفیت زندگی و زیست پذیری ساکنان محلات است.

او با بیان این که استان ایلام با آسیب‌های اجتماعی و مشکلات بسیاری ناشی از دوران جنگ تحمیلی درگیر است، اظهار کرد: ایجاد مراکز خدمات اجتماعی برای آسیب‌دیدگان از جمله اولویت‌های ما به شمار می رود و در این خصوص اولویت با زنان بی سرپرست و بد سرپرست است.

مدیرکل راه و شهرسازی استان ایلام یکی از پروژه‌های مهم این استان را احداث سیل‌بند بتنی محله «بان برز» عنوان کرد و با بیان این که این پروژه در دو فاز احداث و تکمیل شده است،گفت: درسال 94 سیل بی‌سابقه‌ای رخ داد و بیش از 100 واحد مسکونی که در حاشیه مسیل واقع شده بودند، تخریب و خسارات جانی و مالی زیادی به ساکنان این محله‌ها وارد شد. در نتیجه این سیل‌بند بتنی به منظور ایمن سازی حاشیه مسیل‌ها در محلات ساخته شد و می‌تواند مصداق عینی تاب‌آوری شهری باشد.

کاظمی افزود: احداث برج هنر اسلامی، راه اندازی پایگاه خدمات اجتماعی محله بان برز ایلام، احداث مرکز جامع آسیب دیدگان اجتماعی، ساخت فاز اول و دوم سیل بند بتنی بان برز، احداث پارک ارغوان محله سبزی‌آباد، ساخت سالن ورزشی بعثت محله بان برز و احداث کتابخانه از جمله پروژه‌های شهر ایلام به شمار می روند.

به گفته او دو پروژه رفیوژ بلوار امام خمینی(ره) و پیاده محور کردن خیابان شهید کلانتری در شهر اركواز ملكشاهی و پروژه دفع آب‌های سطحی در شهر ایوان نیز از دیگر پروژه‌های استان محسوب می شوند.

او به اقدام‌های صورت گرفته در زمینه کاهش حاشیه نشینی اشاره کرد و توضیح داد: در کارگروه پیشگیری از گسترش بافت‌های ناکارآمد شهری، موضوعات مرتبط مطرح و جلسات متعددی در شورای حفاظت از اراضی ملی و بیت المال و معاونت پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان برگزار شد. در این راستا تصمیمات اتخاذ شده تا حدود زیادی توانسته مانع گسترش حاشیه نشینی شود. در قسمت‌هایی از شهر ایلام كه در معرض گسترش حاشیه نشینی بودند، با حفر کانال، اجرای قانون حدنگار(نقشه كاداستر) در سطح استان و همکاری با مشاوران املاک در خصوص عدم فروش املاک قولنامه ای(فاقد سند) و اراضی دولتی، مانع توسعه حاشیه نشینی شدیم.

کاظمی با اشاره به نوسازی بافت‌های فرسوده نیز گفت: طی سال‌های گذشته جریان احیا، بهسازی و نوسازی بافت ناكارآمد شکل گرفته و بسته‌های حمایتی مشوقی برای ساخت و ساز بوده است. همچنین بعد از ابلاغ برنامه طرح اقدام ملی مسکن تاکنون 60 درصد از برنامه در این استان محقق شده است.

او فعال کردن ستادهای بازآفرینی در استان، استفاده از ظرفیت سازندگان حرفه‌ای در بخش بهسازی و نوسازی و ارایه بسته‌های حمایتی جهت تشویق ساکنان در محلات هدف را از دیگر برنامه‌های این بخش برشمرد و گفت: تاکنون 4 هزار و 856 واحد در محلات هدف بهسازی و نوسازی شده اند.

مدیرکل راه و شهرسازی استان ایلام ادامه داد: قطعا اجرای پروژه‌های عمرانی به تنهایی نمی تواند مشکلات را حل کند و سیاست‌ها و برنامه‌ها بایدکالبد یک شهر را در برگیرد زیرا روح یک شهر مردم آن شهر هستند. بنابراین در سنوات گذشته به منظور ارتقای توانمندی ساکنان محلات،آموزش‌هایی در زمینه مهارت‌های خانواده، سلامت خانواده و نظایر این‌ موارد با کمک سازمان‌های مردم نهاد ارایه شده و در حال حاضر نیز با جدیت پیگیری می شود.
 

برچسب ها:

 
نام
نظر شما