اجرای 26 پروژه بازآفرینی شهری در آذربایجان غربی
به گزارش پایگاه خبری عصر بازآفرینی، سید محسن حمزهلو مدیرکل راه و شهرسازی استان آذربایجان با بیان این که اکنون 26 پروژه در حوزه بازآفرینی شهری در دست انجام است، گفت: 26 پروژه از محل اعتبارات بازآفرینی شهری در شهرهای مختلف استان در دست اجراست که شامل احداث سرای محله، مدرسه، خانه بهداشت، ساماندهی معابر محلات هدف و نظایر این موارد می شود. اعتبار اولیه این پروژهها حدود 25 میلیارد تومان است و به شکل میانگین 83 درصد پیشرفت فیزیکی دارند.
حمزه لو ادامه داد: از این 26 پروژه، 18 پروژه به اتمام رسیدهاند و 4 پروژه نیز در هفته دولت به بهرهبرداری میرسد. بر اساس برنامهریزیهای انجام شده، بنا داریم تمام این پروژهها را تا پایان سال جاری اتمام و به بهرهبرداری برسانیم.
او یکی از مهمترین پروژههای استان را جا به جایی ساکنان «زیرکوهی ماکو» برشمرد و گفت: سکونت در این منطقه خطراتی بسیاری مانند ریزش کوه را برای ساکنان به همراه دارد، به همین منظور بر اساس مصوبه ستاد بازآفرینی استان برای 450 خانوار زمین در نظر گرفته شد و قرار است تسهیلات ارزان قیمت مربوط به نوسازی بافتهای ناکارآمد نیز در اختیار این افراد قرار گیرد تا بتوانیم این ساکنان را جا به جا کنیم. زمینهای آزاد شده در اختیار شهرداری قرار میگیرد تا تبدیل به فضای سبز شود.
وجود 63 هزار واحد مسکونی در بافتهای ناکارآمد
به گفته او حدود 10 درصد شهرهای استان آذربایجان غربی در بافتهای ناکارآمد قرار دارد که در مجموع حدود 3 هزار و63 هکتار می شود. تقریبا 63 هزار واحد مسکونی در بافتهای ناکارآمد قرار دارد.
او تهیه طرح تفصیلی شهرستان میاندوآب را یکی دیگر از پروژههای مهم در حوزه بازآفرینی شهری برشمرد و تصریح کرد: این کار با همکاری ستاد بازآفرینی شهری و معاونت شهرسازی وزارت راه و شهرسازی در حال انجام بوده و اکنون مشاور پروژه نیز انتخاب شده است. به گفته حمزهلو، اسفند 97 در جلسه ستاد بازآفرینی استان طرح جامع اقدام مشترک به تصویب رسید تا تمام دستگاههای ذیربط پای کار بیایند و پروژههای خود را به شکل ضابطهمند دنبال کنند.
او با بیان این که وضعیت اعتباری دولت به گونهای است که عملکرد دستگاههای اجرایی چندان محسوس نیست، اظهار کرد: به همین دلیل اجرای پروژهها، سرعتی که انتظار داشتیم را ندارد اما همه دستگاهها پروژههای خود را شروع کردهاند و عملکرد دستگاههای اجرایی در جلسات ستاد بازآفرینی استان که هر سه ماه یکبار برگزار می شود پایش می شود تا بتوانیم شرایط را بهبود ببخشیم. همچنین به منظور ممانعت از توسعه سکونتگاههای غیر رسمی، کارگروهی در این خصوص تشکیل و جلسات آن به شکل مستمر برگزار می شود.
بافت تاریخی مانعی سر راه نوسازی بافتهای فرسوده
مدیرکل راه و شهرسازی استان آذربایجان غربی اجرای پروژهها در حوزه نوسازی بافتهای فرسوده را ضعیف خواند و در این باره توضیح داد: واقعیت این است که در پرداخت تسهیلات بازسازی بافتهای فرسوده چندان موفق نبودهایم به این دلیل که پرداخت تسهیلات نوسازی به سکونتگاههایی که سند ندارند امکان پذیر نیست و این تسهیلات بیشتر به واحدهای مسکونی داخل بافت میانی پرداخت می شود.
او ادامه داد: این در حالی است که در 5 شهر بزرگ ما که 70 درصد بافت فرسوده میانی استان را به خود اختصاص داده اند، بیش از 80 درصد بافت فرسوده با بافت تاریخی همپوشانی دارد. قوانین بافت تاریخی نیز بسیار سختگیرانه است از قبیل این که معابر باید تثبیت شوند، یعنی کوچههای دو و سه متری اجازه اصلاح ندارند و همچنین تعداد طبقات نیز محدودیت دارد، بنابراین مالکان انگیزهای برای نوسازی واحدهای خود ندارند.
او افزود: آماری که طی سه سال اخیر از شهرداری ارومیه گرفتهایم نشان از این دارد که در سال 97 فقط 27 مورد تسهیلات نوسازی بافت فرسوده میانی ارایه شده، در سال 98، 29 مورد و در 5 ماهه 99 نیز کمتر از 20 پروانه صادر شده است. این بدان معناست که شهروندان رغبتی برای نوسازی املاک خود ندارند.
او با اشاره به این که این مشکل را در جلسات مختلف ماده پنج و ستاد بازآفرینی استان مطرح کردهایم، تصریح کرد: خواهان این هستیم شرایط به گونهای تغییر کند تا مردم به نوسازی ترغیب شوند، علاوه بر این افزایش قیمت ساخت و ساز از سال گذشته تا کنون نیز مزید بر علت شده است.
حمزهلو تاکید کرد: شرکت بازآفرینی شهری و سازمان ملی و زمین مسکن در محدودههای بافت میانی، زمینی در اختیار ندارند تا بتوانیم به عنوان محرک توسعه کار را شروع و مردم را به نوسازی ترغیب کنیم. چنانچه قوانین صفر و صدی مربوط به بافتهای تاریخی کمرنگتر شود می توانیم امیدوار باشیم که اتفاقات خوبی در زمینه پرداخت تسهیلات رخ دهد.
او ادامه داد: این را نیز باید در نظر داشت که در استان میزان بافتهای تاریخی چندان زیاد نیست و بیشتر تک بناهای تاریخی داریم که حتما برای حفاظت از آنها باید ضوابط و قوانینی وجود داشته باشد اما این که چندین هکتار از بافت میانی شهر را بافت تاریخی اعلام کنیم و اجازه اصلاح در آن نداده نشود، نتیجهای جز این ندارد که به مرور یک مخروبه شهری خواهیم داشت.
- صدور گواهینامههای ماده 4 قانون حمایت از احیا، بهسازی و نوسازی بافتهای فرسوده و ناکارآمد شهری
- بررسی پیشنویس تصویبنامه هیات وزیران با حضور اعضای کمیسیون امور زیربنایی، صنعت و محیط زیست
- نوسازی ۳۰۰ هزار واحد در بافت فرسوده طی 2 سال
- تعاونیهای مسکن غیرمجاز شناسایی میشود
- تخصیص اعتبار به پروژه بازآفرینی سردشت، پیرانشهر و ارومیه
- آقای بانک مرکزی؛ مشکل ناترازی بانکها با مدیران فعلی حل نخواهد شد!
- افزایش تولید و عرضه ایران خودرو در کنترل بازار موثر است
- حمایت بازار سرمایه از شایسته سالارها
- چگونه نشان بین المللی بازرگانی پتروشیمی به ورطه نابودی کشیده شد +فیلم
- ردپای صهیونیسم بین الملل در صنعت خرده فروشی مواد غذایی
- خلل در آغاز فعالیت معادن فاریاب توسط کارگران بدون قرارداد!
- صدور مبلمان داخلی صادرات همت است
- قتل فرصت های شغلی و فرار سرمایه در کشور جدی است
- رسانه ستیز و رسانه گریز نباشیم
- آغاز به کار قرارگاه ملی امداد اجتماعی
- آدرس غلط به مال باختگان نیمایی برای حمایت از یک صرافی
- حمله سایبری به پایگاه خبری اقتصاد سالم
- تقدیر مدیرعامل آبفا خوزستان از گروه میهن
- تبدیل دانشگاه تهران به یک آموزشگاه یا موسسه فنی حرفه ای!
- بانکها حاضر نیستند خود را در توسعه ملی مشارکت دهند