ASR BAZAFARINI
نسخه آزمایشی
احداث کمربند سبز برای جلوگیری از توسعه حاشیه‌نشینی

۱۷:۲۵ | ۱۳۹۹/۰۶/۰۳

/گزارش خبری/

احداث کمربند سبز برای جلوگیری از توسعه حاشیه‌نشینی

مدیرکل راه و شهرسازی کرمان از احداث کمربندسبز به منظور ممانعت از توسعه حاشیه‌نشینی خبر داد و گفت: حدود 120 هزار نفر در مناطق حاشیه‌نشین زندگی می کنند.

به گزارش پایگاه خبری عصر بازآفرینی، علی حاجی‌زاده مدیرکل راه و شهرسازی استان کرمان به بیان توضیحاتی در خصوص پروژه‌های بازآفرینی این استان پرداخت. او با اشاره به این که به منظور ممانعت از توسعه حاشیه نشینی احداث کمربند سبز را شروع کرده‌ایم، تصریح کرد: متاسفانه باید بگویم در برخی محلات حاشیه نشین مانند الله آباد لایه‌های ثانویه در حال شکل‌گیری است و حدود 50 هزار نفر بعد از تکمیل این محله در آن ساکن شده اند و این موضوع چهره نازیبایی به شهر داده است.

او با اشاره به این که در محله شهید صیاد شیرازی، قمربنی‌هاشم و نیز شهرک صنعتی بافت‌های حاشیه‌نشین وجود دارد، توضیح داد: در مجموع میزان بافت‌های حاشیه‌نشین استان حدود 400 تا 500 هکتار است و بالغ بر 120 هزار نفر نیز در این بافت زندگی می کنند.

مدیرکل راه و شهرسازی استان کرمان افزود: علاوه بر احداث کمربند سبز، املاک ساکنان این محلات را تعیین تکلیف کردیم، همچنین پروژه‌های فرهنگی در این محلات اجرا می‌شود تا شاهد کاهش بزه و جرم باشیم.

او مهم‌ترین پروژه‌های در دست اقدام استان کرمان را این گونه برشمرد و گفت: ساخت مدرسه 12 کلاسه دخترانه در الله‌آباد، ساخت خانه بهداشت در محله صیاد شیرازی، احداث مدرسه 6 کلاسه، سالن ورزشی و خانه محله در محله فیروزآباد شهرک صنعتی از پروژه‌های در دست اقدام است.

او افزود: در شهر رفسنجان نیز احداث زورخانه، خانه محله، ساخت یک بازارچه خود اشتغالی در رحمت آباد با 12 دهنه مغازه، احداث فضای سبز و اصلاح و روشنایی معابر انجام می شود. در شهر سیرجان نیز ساخت سوله ورزشی، خانه محله و ساخت مدرسه 12 کلاسه در سعیدآباد در حال انجام است. سال گذشته حدود 800 متر از روشنایی معابرسعید‌آباد انجام شد و امسال نیز 456 متر کار روشنایی معابر انجام شده است.

مدیرکل راه و شهرسازی استان کرمان ادامه داد: همچنین یک مدرسه 6 کلاسه نیز در مکی‌آباد در دست ساخت است، علاوه بر این با همکاری سازمان فنی و حرفه‌ای دوره‌های آموزشی رایگان برای ساکنان سکونتگاه‌های غیر رسمی برگزار خواهیم کرد. این دوره‌ها قطعا می تواند در زندگی اهالی این محلات تاثیر گذار باشد.

حاجی زاده با بیان این که مجموع اعتبارات در نظر گرفته شده برای سال 98 حدود 7 میلیارد تومان بود، افزود: امسال نیز تکمیل پروژه‌های قبلی را در دستور کار داریم.

او در ادامه به اقدام‌های انجام شده در خصوص نوسازی بافت‌های فرسوده اشاره کرد و گفت: در کرمان پروژه محور فحتعلیشاهی را داریم که چندین سال است کلید خورده اما با مشکل بزرگ تملک مواجه است. اجرای کامل پروژه نیاز به تملک 34 ملک دارد که موفق به تملک 29 ملک شده‌ایم اما صاحبان ملک‌های باقی مانده به راحتی ملک خود را نمی فروشند.

او با بیان این که می‌توانستیم از قانون ماده 9 استفاده کرده و حکم قضایی بگیریم، اظهار کرد: اما شرکت بازآفرینی از ردیف 006 و اسناد، این پروژه را تامین اعتبار می‌کند و قوه قضاییه نمی تواند اسناد را از ما قبول کند.

حاجی زاده ادامه داد: برای حل این مشکل از شهرداری خواستیم تا املاک را خریداری کند و ما اسناد را به شهرداری بدهیم که سال گذشته این کار انجام شد اما امسال به دلیل بالا بودن قیمت‌ها شهرداری موفق نشد ملکی را تملک کند و این پروژه همچنان متوقف مانده است.

او آماری از ارایه تسهیلات نوسازی بافت‌های فرسوده ارایه کرد و گفت: تا تاریخ 31 تیرماه سال جاری 119 واحد مسکونی تسهیلات نوسازی دریافت کرده اند. این میزان در سال 98، 481 واحد بوده است.

برچسب ها:

 
نام
نظر شما