ASR BAZAFARINI
نسخه آزمایشی
توجه به معضلات روستاییان از راهبردهای جدی دولت است

۱۱:۰۲ | ۱۳۹۷/۰۹/۰۱

معاون اول رئیس جمهوری:

توجه به معضلات روستاییان از راهبردهای جدی دولت است

عصر بازآفرینی: توسعه هماهنگ، پایدار و متوازن زمانی همه‌جانبه خواهد شد که در برگیرنده عمران، آبادی و توسعه مناطق روستایی باشد.

به گزارش پایگاه خبری عصر بازآفرینی به نقل از روزنامه اطلاعات، اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهوری دیروز در مراسم تکریم و معارفه معاون سابق و جدید توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری اعلام کرد و افزود: توسعه روستایی باید مورد توجه تمام ارکان اجرایی کشور قرار گیرد، اما پیش از هر کاری باید به این سؤال پاسخ گفت که برداشت ما از توسعه روستایی چیست جهانگیری پرسید آیا توسعه روستایی صرفاً مجموعه‌ای از فعالیت‌های فیزیکی نظیر آبرسانی، برقرسانی، آسفالت کردن معابر و گسترش مدارس در روستاهاست؟ یا اینکه توسعه روستایی شامل توسعه امور فرهنگی، اقتصادی و ارتقاء سطح زندگی در این مناطق می‌شود.

وی ادامه داد: به‌طور قطع دولت در پی توسعه اقتصادی است که منجربه ارتقاء سطح زندگی و مطلوبیت معیشت روستائیان باشد.

به گفته وی، در روستاها حتی نیاز به توسعه سیاسی هم داریم تا روستائیان در همه امور کشور و حاکمیت خود را شرکت بدانند و نقش و سهم خود را در توسعه فراگیر جامعه ایفا کنند.

معاون اول رئیس جمهوری افزود: حتی اگر به دنبال دستیابی به عدالت اجتماعی و اقتصادی هستیم، یکی از شقوق این موضوع کاهش فاصله بین زندگی در شهر و روستاست.

وی با ذکر خاطره‌ای از دوران حیات امام راحل(ره) گفت: حضرت امام وقتی انقلاب را شروع کرد با تأسیس جهاد سازندگی موضوع محرومیت‌زدایی از جامعه و به‌ویژه مناطق روستایی را هدفگیری کردند و بعدها با ایجاد نهادهایی همچون حساب صندوق مسکن و کمیته امداد این جهت‌گیری را ادامه دادند تا اهمیت محرومیت‌زدایی از برنامه‌ریزی‌های کشور کاسته نشود. البته بعدها با ادغام وزارت جهاد سازندگی در وزارت کشاورزی موضوع توجه به روستاها تا حدودی کم‌رنگ شد. با وجود اینکه کسی فکر نمی‌کرد نتیجه این ادغام کم فروغ‌تر شدن موضوع روستاها در نهادهای تصمیم‌گیری باشد.

جهانگیری ادامه داد: به همین منظور دفتر مناطق محروم با موضوع رسیدگی به مشکلات مناطق کمتر توسعه یافته و به ریاست آقای بشارتی در ریاست جمهوری ایجاد شد که در دولت یازدهم به معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم به ریاست دکتر سید ابوالفضل رضوی ارتقا یافت.

معاون اول رئیس جمهوری با اشاره به حضور دکتر رضوی در کمیسیون برنامه‌ریزی مجلس شورای اسلامی افزود: حضور دکتر رضوی در معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم با توجه به این پیشینه به رفع بسیاری از مشکلات مناطق روستایی و عشایری منجر شد.

وی در ادامه با ذکر برنامه اصلی دولت برای کاهش بیکاری و افزایش مطلوبیت زندگی در دولت یازدهم و دوازدهم گفت: اینک توجه به معضلات روستائیان و عشایر یکی راهبردهای جدی در دولت است که در آینده به این موضوع بیشتر توجه خواهد شد.

جهانگیری گفت: در دولت یازدهم و دوازدهم کارهای بزرگی برای روستائیان و عشایر انجام شده است که شاید به اندازه کل برنامه‌ریزی‌های انجام شده در این مناطق ظرف ادوار گذشته است. به عنوان مثال در سال ۱۳۹۵ به اندازه متوسط ۱۰ سال پیش از آن به روستاها آبرسانی شد و موضوع گازرسانی به مناطق روستایی با جدیت در دولت یازدهم و دوازدهم پیگیری شده است.

به گفته جهانگیری، دولت موفق شد از محل صرفه‌جویی انرژی و تبدیل سوخت مصرفی مناطق روستایی به گاز لوله‌کشی بسیار بیشتر از دولت‌های قبل گازرسانی کند و اکنون هیچ روستای بالای ۲۰ خانوار جمعیتی در کشور وجود ندارد که از نعمت گاز لوله‌کشی بی‌بهره باشد.

وی گفت: یکی دیگر از بزرگترین اقدامات دولت یازدهم و دوازدهم برای توسعه مناطق روستایی تخصیص ۵ر۱ میلیارد دلار از منابع صندوق توسعه ملی به کارآفرینی و اشتغال پایدار روستائیان است که هنوز بیش از نیمی از این منابع وجود دارد و جذب نشده است.

معاون اول رئیس جمهوری با اشاره به انتصاب دکتر محمد امید به معاونت جدید توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری گفت: دولت به مدیریت دکتر امید در این حوزه بسیار امید دارد و باید کاری کنیم که روز به روز شاخص امیدواری به آینده در بین مردم و به‌ویژه ساکنان مناطق روستایی افزایش یابد. چراکه تنها از این مسیر قادریم مشکلات آینده را مرتفع کنیم.

دکتر سید ابوالفضل رضوی معاون سابق توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری هم در این مراسم تأکید کرد که دولت باید مردم مناطق روستایی را به سمت بی‌نیاز کردن از خود سوق دهد.

وی گفت: این افتخاری نیست که تعداد مستمری‌بگیران و افراد تحت پوشش کمیته امداد افزایش یابد ولی متأسفانه این محصول نظام برنامه‌ریزی کشورمان است که نه عالمانه است و نه عاقلانه.

رضوی ادامه داد: دولت باید جامعه روستایی را برای پایداری و بی‌نیازی از شهرها به سمت توان افزایی و توان اصلاحی حرکت دهد.

وی گفت: نداشتن جامعه پایدار روستایی به معنای افزایش حاشیه‌نشینی و گسترش بی‌رویه هرج و مرج و بی‌نظمی در کشور است.

روستاها قطب تولید کشورند که هنوز نظام برنامه‌ریزی کشور از این موضوع غافل است. اگر ادعا می‌کنیم که به دنبال کوچک‌سازی دولت هستیم باید بخش خصوصی را تقویت کنیم و برای حمایت از آنها باید به کارآفرینی و تولیدگری اهمیت داد.

دکتر محمد امید معاون جدید توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری هم در این مراسم با اشاره به چشم‌انداز مثبت کارآفرینی و توسعه اشتغال در مناطق روستایی گفت: این همان هدفی است که ما در معاونت اشتغال کمیته امداد امام خمینی(ره) پیگیری می‌کردیم.

وی به سه برابر شدن یارانه مددجویان و افزایش مستری‌ افراد تحت پوشش کمیته امداد در چند نوبت طی سال‌های اخیر اشاره کرد و گفت: اینک حداقل ۷ر۲۶ درصد از جمعیت کشور در مناطق روستایی ساکن هستند که نباید به سبب محرومیت تعداد آنها کاهش یابد. بنابراین باید با افزایش مطالبه‌گری حقوق مناطق روستایی در بین تمامی دستگاه‌های مسئول به ارتقای سطح زندگی روستائیان کمک کنیم که اگر چنین نشود افزایش حاشیه‌نشینی شهرها نتیجه قطعی غافل ماندن از توسعه مناطق روستایی است.

نام
نظر شما