خانه های روستای دراویزه در معرض ریزش
به گزارش پایگاه خبری عصر بازآفرینی به نقل از مهر، جنس خاک روستای دراویزه و مجاورت آن با رودخانه کارون، باعث شده زمین این روستا دچار ریزش شود. روستایی که به گفته ساکنانش حدود صد سال قدمت دارد.
تَرک هایی به عمق سال های طولانی!
ظهر است اما هوای زمستانی چند کودک را به خیابان های خاکی این روستا کشانده و کودکان مشغول بازی هستند. با زدن درب یکی از خانه های مجاور رودخانه، زنی جوان درب را باز می کند. از او در خصوص شرایط خانه و خطرات آن می پرسم که پس از راهنمایی کردن به داخل توضیح می دهد: چند سالی است خانه های ما در معرض خطر جدی ریزش هستند.
فرزندش را در بغلش جابجا می کند و ادامه می دهد: حیاط خانه هر سال بیشتر از گذشته نشست می کند و نشست زمین باعث شده تَرک های بزرگ و عمیقی در اتاق ها به وجود آید.
این زن می گوید علاوه بر خانه ها، تنها مدرسه این روستا هم در معرض تخریب قرار دارد. مدرسه ای که هنوز تعدادی از بچه ها دوره دبستان خود را در آن می گذرانند.
خطر ریزش جدی است
آقای حمیدی یکی دیگر از ساکنان روستای دراویزه است که پس از خداحافظی ما از زن جوان، در یکی از خیابان های خاکی با ما هم کلام می شود و می گوید: خطر ریزش زمین به طور جدی خانه ها را تهدید می کند و سال هاست با این نگرانی روزگار خود را می گذرانیم.
وی خانه ای را به ما نشان می دهد که حدود سه سال پیش دو اتاق آن به طور کامل در رودخانه ریزش کرد و عنوان می کند: هر سال بیش از گذشته شاهد ریزش زمین هستیم و امسال با توجه به بارندگی های صورت گرفته، خطر ریزش بیش از گذشته جان ساکنان روستا را تهدید می کند.
حمیدی ادامه می دهد: با توجه به اینکه تنها مدرسه روستا نیز در معرض تهدید ریزش است، بیشتر بچه ها برای ادامه تحصیل به مرکز شهرستان باوی یعنی شهر ملاثانی می روند و تنها تعداد کمی هنوز در این مدرسه پرخطر مشغول تحصیل هستند.
گواه حرف این مرد میانسال حفره هایی است که پشت مدرسه ایجاد شده که آنها را به ما نشان می دهد و می گوید: این روستا در طرح هادی قرار دارد و قرار بود به قسمت شرق جاده منتقل شود اما ظاهرا به علت اختلاف هایی با جهاد کشاورزی به دلیل ساخت یک دامداری در وسط روستای جدید، هنوز این جابجایی ها میسر نشده است.
حمیدی عنوان می کند: علاوه بر این، بیشتر ساکنان این روستا توانایی مالی برای ساخت خانه های جدید را ندارند و از پرداخت وام هم خبری نیست.
۱۳ خانه و مدرسه در معرض جدی خطر
ایوب بنی اسحاق، یکی از اعضای شورایاری روستای دراویزه که حالا به جمع ما پیوسته است، می گوید: این روستا حدود ۴۲۰ نفر جمعیت و حدود ۱۳۰ خانوار دارد که ۱۳ خانه و مدرسه این روستا در معرض جدی خطر هستند.
وی از با اشاره به نامه نگاری های صورت گرفته با مدیریت بحران استانداری خوزستان از عدم پیگیری جدی موضوع در طول سال های اخیر سخن به میان می آورد و می افزاید: بیش از چهار سال است که خطر ریزش زمین به دلیل مجاورت با رودخانه کارون، خانه های این روستا را تهدید می کند. سه سال پیش یکی از خانه های روستا حدود ۲۰ متر در بستر روخانه ریزش کرد.
این شورایار روستای دراویزه با بیان اینکه حدود ۲۵ خانوار به محل جدید روستا منتقل شده اند، می گوید: بیشتر ساکنان روستا توان مالی ساخت و ساز در محل جدید را ندارند و بنیاد مسکن به بهانه احداث دامداری در روستای جدید از سوی سازمان جهاد کشاورزی استان، از پرداخت وام امتناع می کند.
یک بارندگی سیلابی، برای ریزش جدی کافی است
منوچهر ورناصری، فرماندار شهرستان باوی نیز در این خصوص می گوید: با توجه به اینکه خانه های روستای دراویزه به ساحل رودخانه کارون چسبیده هستند، سال گذشته این روستا در لیست روستاهای بحرانی قرار گرفت؛ اگر بارندگی سیلابی رخ دهد، خطر ریزش بیش از گذشته خواهد بود.
وی می افزاید: این روستا به طور کامل باید جابجا شده و سمت شرق جاده اهواز به شوشتر منتقل شود از این رو این هفته جلسه ای با حضور بنیاد مسکن استان برگزار خواهیم کرد.
ورناصری عنوان می کند: زمین در اختیار قرار داده شده برای جابجایی روستای دراویزه دارای مشکلاتی است که از جمله می توان به راه اندازی دامداری در آن اشاره کرد به همین دلیل تصمیم گرفته شد جلسه ای با حضور بنیاد مسکن برگزار شود تا بتوان نسبت به رفع مشکلات آن اقدام کرد.
فرماندار شهرستان باوی در خصوص پرداخت وام به ساکنان روستای درآویزه برای ساخت خانه در قسمت شرق جاده می گوید: به طور حتم بنیاد مسکن امکان پرداخت این وام را دارد و قرار است در این خصوص نیز مذاکراتی با این بنیاد داشته باشیم.
زنگ خطر در روستای دراویزه به صدا در آمده است. روستایی که شاید می شد از مجاورتش با رودخانه کارون، بهترین بهره را ببرد اما حالا یک سیلاب کافی است تا جان چند نفر را بگیرد.
تَرک های خانه های این روستا حالا به شکاف های بزرگی تبدیل شده اند که نشان می دهد حل مشکل جابجایی ساکنان روستای دراویزه سال هاست مورد توجه قرار نگرفته است و امید می رود پیش از آنکه اتفاق ناگواری رخ دهد، نسبت به جابجایی ساکنان این روستای با قدمت، اقدام شود.
- صدور گواهینامههای ماده 4 قانون حمایت از احیا، بهسازی و نوسازی بافتهای فرسوده و ناکارآمد شهری
- بررسی پیشنویس تصویبنامه هیات وزیران با حضور اعضای کمیسیون امور زیربنایی، صنعت و محیط زیست
- نوسازی ۳۰۰ هزار واحد در بافت فرسوده طی 2 سال
- تعاونیهای مسکن غیرمجاز شناسایی میشود
- تخصیص اعتبار به پروژه بازآفرینی سردشت، پیرانشهر و ارومیه
- آقای بانک مرکزی؛ مشکل ناترازی بانکها با مدیران فعلی حل نخواهد شد!
- افزایش تولید و عرضه ایران خودرو در کنترل بازار موثر است
- حمایت بازار سرمایه از شایسته سالارها
- چگونه نشان بین المللی بازرگانی پتروشیمی به ورطه نابودی کشیده شد +فیلم
- ردپای صهیونیسم بین الملل در صنعت خرده فروشی مواد غذایی
- خلل در آغاز فعالیت معادن فاریاب توسط کارگران بدون قرارداد!
- صدور مبلمان داخلی صادرات همت است
- قتل فرصت های شغلی و فرار سرمایه در کشور جدی است
- رسانه ستیز و رسانه گریز نباشیم
- آغاز به کار قرارگاه ملی امداد اجتماعی
- آدرس غلط به مال باختگان نیمایی برای حمایت از یک صرافی
- حمله سایبری به پایگاه خبری اقتصاد سالم
- تقدیر مدیرعامل آبفا خوزستان از گروه میهن
- تبدیل دانشگاه تهران به یک آموزشگاه یا موسسه فنی حرفه ای!
- بانکها حاضر نیستند خود را در توسعه ملی مشارکت دهند