4 خانه تاریخی در قم بازآفرینی می شود
به گزارش پایگاه خبری عصر بازآفرینی به نقل از مهر، فهمیه فتاحی زاده با اشاره به اینکه تملک و استفاده از خانه های تاریخی و ابنیه واجد ارزش برای کاربری جدید در برنامه شرکت بازآفرینی شهری ایران است، اظهارکرد: در این راستا تبدیل خانه تاریخی لاجوردی ها به خانه گفتمان شهر قم در دستور کار قرار دارد.
وی ادامه داد: خانه لاجوردی ها خانه ای مسکونی مربوط به اواخر سلسله قاجار با سبک معماری ایرانی- اسلامی و 690 متر مربع عرصه و 900 متر مربع زیربناست که در حال حاضر پیگیر مرمت آن هستیم و به محض اینکه مرمت آن به اتمام رسید، تبدیل به خانه گفتمان شهر خواهد شد.
رییس اداره هماهنگی ستاد بازآفرینی شهری پایدار افزود: البته خانه های تاریخی دیگری از جمله خانه تاریخی توکلی، خانه تاریخی روحانی و خانه تاریخی غفاری نیز در دستور کار بازآفرینی قرار دارد تا برای کاربری هایی نظیر موزه، دانشکده معماری و شهرسازی و... از آنها استفاده شود اما اولویت اول راه اندازی خانه گفتمان شهر است.
فتاحی زاده با بیان اینکه مرمت خانه لاجوردی ها هنوز آغاز نشده، گفت: در حال حاضر اقدامات مربوط به برگزاری مناقصه و فراخوان برای انتخاب پیمانکار در حال انجام است.
وی افزود: طبق برآوردی که در سال 96 انجام شده بود برای مرمت خانه لاجوری یک میلیارد و 400 میلیون تومان هزینه مورد نیاز بود که این رقم بر اساس برآورد سال 97 و افزایش هزینه ها در سال جاری نیازمند افزایش است.
رییس اداره هماهنگی ستاد بازآفرینی شهری پایدار گفت: به دلیل اینکه کاهش اعتباری که در سال جاری اتفاق افتاد، باید اسناد مناقصه به روز می شد و به همین دلیل در حال حاضر به دنبال فعالیت های مربوط به تطابق اسناد اعتباری و فراخوان مناقصه هستیم تا بتوانیم تا پایان سال کار اجرا را آغاز کنیم.
فتاحی زاده اظهارکرد: در فاز اول پروژه، احتمالا مرمت استحفاظی انجام می شود و در مراحل بعدی از طریق گرفتن سرمایه گذار یا تامین اعتبار از ردیف اعتبارات دولتی مرمت کامل را انجام خواهیم داد.
وی با بیان اینکه پروژه خانه لاجوردی ها حدود 2میلیارد و 300 میلیون تومان بودجه نیاز دارد، ادامه داد: در برنامه اجرایی سال 97، تاکنون 600 میلیون تومان اعتبار به این پروژه اختصاص داده شده است.
رییس اداره هماهنگی ستاد بازآفرینی شهری پایدار افزود: با وجود اینکه هنوز عملیات مرمت خانه لاجوردی ها هنوز شروع نشده، از سال گذشته تاکنون فعالیت های زیادی در آن داشته ایم و چندین نمایشگاه از جمله نمایشگاه آثار زنان بی سرپرست در این مکان برگزار شده و همچنین دوره های آموزشی فنی و حرفه ای، برنامه های مدیریت شهری، جلسات کارگاهی، نشست های تخصصی و نشست استانی در این مکان برگزار شده است.
فتاحی زاده با اشاره به اینکه پروژه خانه لاجوردی تنها اقدامی نبوده که در محله باغ پنبه قم انجام شده است، گفت: در راستای برنامه بازآفرینی شهری در این محل اقدامات وسیعی شروع شده که طرح ساماندهی و بهسازی کل محور باغ پنبه از ابتدای بلوار عمار یاسر تا انتهای آن از جمله این اقدامات است.
وی ادامه داد: جداره سازی، کف سازی، اقدامات تعمیراتی، استحفاظی و تملک خانه های مسکونی توسط شهرداری برای بازآفرینی و همچنین بازگشایی مسیر از مهمترین اقداماتی بوده که در محله باغ پنبه قم انجام شده است.
رییس اداره هماهنگی ستاد بازآفرینی شهری پایدار افزود: احتمالا در برنامه سال بعد در ادامه اقدام مشترک سالانه، احداث فضای سبز و پاتوق های کوچک محله در دستور کار خواهد بود.
- صدور گواهینامههای ماده 4 قانون حمایت از احیا، بهسازی و نوسازی بافتهای فرسوده و ناکارآمد شهری
- بررسی پیشنویس تصویبنامه هیات وزیران با حضور اعضای کمیسیون امور زیربنایی، صنعت و محیط زیست
- نوسازی ۳۰۰ هزار واحد در بافت فرسوده طی 2 سال
- تعاونیهای مسکن غیرمجاز شناسایی میشود
- تخصیص اعتبار به پروژه بازآفرینی سردشت، پیرانشهر و ارومیه
- آقای بانک مرکزی؛ مشکل ناترازی بانکها با مدیران فعلی حل نخواهد شد!
- افزایش تولید و عرضه ایران خودرو در کنترل بازار موثر است
- حمایت بازار سرمایه از شایسته سالارها
- چگونه نشان بین المللی بازرگانی پتروشیمی به ورطه نابودی کشیده شد +فیلم
- ردپای صهیونیسم بین الملل در صنعت خرده فروشی مواد غذایی
- خلل در آغاز فعالیت معادن فاریاب توسط کارگران بدون قرارداد!
- صدور مبلمان داخلی صادرات همت است
- قتل فرصت های شغلی و فرار سرمایه در کشور جدی است
- رسانه ستیز و رسانه گریز نباشیم
- آغاز به کار قرارگاه ملی امداد اجتماعی
- آدرس غلط به مال باختگان نیمایی برای حمایت از یک صرافی
- حمله سایبری به پایگاه خبری اقتصاد سالم
- تقدیر مدیرعامل آبفا خوزستان از گروه میهن
- تبدیل دانشگاه تهران به یک آموزشگاه یا موسسه فنی حرفه ای!
- بانکها حاضر نیستند خود را در توسعه ملی مشارکت دهند